Smer je proti návrhu, že s pápežom Františkom sa môžu stretnúť len plne zaočkovaní Slováci

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 11:09 • 2 min
Smer je proti návrhu, že s pápežom Františkom sa môžu stretnúť len plne zaočkovaní Slováci

BRATISLAVA - Opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) odmieta návrh ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, na základe ktorého by sa s pápežom Františkom mohli v septembri na Slovensku stretnúť iba plne zaočkovaní ľudia.

slovakia

left justify in out

"Plazivá diskriminácia Slovákov pokračuje. Najnovšie pri plánovanej septembrovej návšteve Slovenska pápežom Františkom. Na stretnutí s ním sa podľa ministra zdravotníctva môžu zúčastniť len zaočkovaní Slováci. A všetci ostatní, druhotriedni, hoci ide o väčšinu Slovenska, majú takto postupne prichádzať o svoje práva," doplnil podpredseda strany a Národnej rady SR Juraj Blanár.

 

 

Smer-SD preto podľa jeho slov nebude pri tejto diskriminácii zo strany štátu mlčať a bude aj naďalej využívať všetky demokratické možnosti na obranu práv Slovákov.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v utorok 20. júla informoval, že podmienkou návštevy svätých omší, ktoré bude v septembri na Slovensku celebrovať pápež František, bude plná zaočkovanosť účastníkov. Minister zároveň doplnil, že podujatia majú byť organizované s kapacitou vysoko nad rámec aktuálne platných epidemických opatrení.

 

img

 

Viac sa dočítate: REPORTÁŽ: Pápeža Františka uvidia naživo na omšiach len plne zaočkovaní obyvatelia, ozrejmil minister Lengvarský


Hlava katolíckej cirkvi pápež František začiatkom júla potvrdil, že v septembri oficiálne navštívi Slovensko. Návšteva by mala trvať od 12. do 15. septembra 2021.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies