Daniari podpísali s Novitechom dodatok v hodnote 837 tis. eur

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 11:42 • 2 min
Daniari podpísali s Novitechom dodatok v hodnote 837 tis. eur

BRATISLAVA - Finančná správa podpísala s dodávateľom informačného systému, spoločnosťou Novitech Tax, dodatok k zmluve v celkovej hodnote takmer 840 tis. eur. Podľa daniarov si podpísanie dodatku vyžiadali zmeny zákonov na prelome rokov.

slovakia

left justify in out

"Dodatok bol uzatvorený z dôvodu legislatívnych zmien, ktoré boli schválené ku koncu roka 2012 platné pre rok 2013,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Dodatok bol uzatvorený 25. marca tohto roku a jeho hodnota predstavuje 837,2 tis. eur. Na základe dodatku spoločnosť Novitech zapracovala do systému napríklad nové tlačivá k dani z príjmov fyzických a právnických osôb, či vykonala úpravy súvisiace s DPH. Cena za skenovanie daňových dokumentov je v dodatku stanovená na 127 tis. eur. Viac ako 305 tis. eur si podľa zverejneného dokumentu vyžiada migrácia dát z aktuálne používaného informačného systému do pripravovaného informačného systému finančnej správy. 

S pripravovaným prechodom na nový informačný systém daniarov súvisí aj ďalší dodatok, ktorý minulý mesiac podpísalo Ministerstvo financií SR so spoločnosťou IBM Slovensko. Dodatok k základnej zmluve bol uzatvorený 28. marca a podľa zverejnených informácií nepredstavuje pre štát žiadnu dodatočnú finančnú záťaž. "Predmetom dodatku je úprava časových harmonogramov a ceny jednotlivých aktivít dojednaných základnou zmluvou. Nedochádza k žiadnemu navýšeniu ceny dohodnutej v základnej zmluve,“ uviedlo pre agentúru SITA ministerstvo financií. Zmeny harmonogramu vyplývajú podľa rezortu zo zmien termínov realizácie programu UNITAS schválených v minulom roku. "Dôvodom zmien termínov bol kolaps finančnej správy začiatkom minulého roka súvisiaci s neúspešným projektom KONS,“ dodáva ministerstvo. 

Košická spoločnosť Novitech sa stala dodávateľom informačného systému pre finančnú správu opätovne v apríli minulého roka po tom, čo daniari upustili od nasadenia informačného systému KONS. Pre návrat k pôvodnému dodávateľovi sa vtedajšie vedenie finančnej správy rozhodlo po problémoch, ktoré sprevádzali uvedenie nového systému do prevádzky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies