Obyvateľom Haiti hrozí ďalšie nešťastie!

NETKY.SK • 16 August 2021, 06:53 • 2 min
Obyvateľom Haiti hrozí ďalšie nešťastie!

PORT-AU-PRINCE - Počet obetí zemetrasenia s magnitúdou 7,2 na Haiti prekročil 1 200, pričom najmenej 5 700 bolo zranených. Mohlo by však dôjsť k ďalšej katastrofe, k tropickej depresii.

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie zasiahlo  juhozápadnú časť Haiti v sobotu. Takmer zničilo niektoré mestá a spôsobilo zosuvy pôdy.

 

Súvisiaci článok: Haitské zemetrasenie zabilo minimálne 300 ľudí

 

Krajina s 11 miliónmi ľudí už trpela pandémiou koronavírusu, násilnosťami gangov a politickým chaosom po tom, ako prezidenta Jovenela Moisea zastrelili v jeho dome.

 

Počet obetí zemetrasenia s magnitúdou 7,2 na Haiti sa v nedeľu vyšplhal na 1 297Sobotňajšie zemetrasenie si vyžiadalo najmenej 5 700 zranených v karibskom štáte, pričom ďalšie tisíce ľudí boli vyhnané zo zničených alebo poškodených domov. Tí, ktorí prežili, boli v niektorých oblastiach nútení čakať vonku.

 

V pondelok večer by malo dôjsť k ďalšej katastrofe. Americké národné centrum pre hurikány degradovalo tropickú búrku na tropickú depresiu Grace, čo je posledný stupeň tropickej cyklóny. Grace stále predstavuje hrozbu, ktorá prinesie silný dážď, záplavy a zosuvy pôdy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies