V Dolnom Kubíne budú dražiť pozemok na výstavbu rodinného domu

NETKY.SK • 13 November 2022, 11:00 • 2 min
V Dolnom Kubíne budú dražiť pozemok na výstavbu rodinného domu

DOLNÝ KUBÍN - Dolnokubínska samospráva chce koncom novembra ponúknuť verejnosti formou dražby stavebný pozemok na individuálnu výstavbu rodinného domu na sídlisku Brezovec. Pozemok s výmerou 787 štvorcových metrov sa nachádza nad Základnou školou Petra Škrabáka. Záujemcovia oň budú môcť zabojovať 25. novembra o 11.30 h v sobášnej sieni historickej budovy mestského úradu.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol dolnokubínsky primátor Ján Prílepok, všetky peniaze, ktoré za takýto pozemok získajú, použijú na budovanie infraštruktúry. "Najzodpovednejším spôsobom predaja verejného majetku sa nám javí dražba, keďže sa do nej môže zapojiť každý, kto ma záujem pozemok kúpiť. Verejnosti to zároveň poskytuje možnosť prísť sa pozrieť ako priebeh dražby vyzerá a skontrolovať proces predaja. Zároveň sa zvyšuje šanca, že za mestský pozemok získame v dražbe vyššiu sumu v prospech všetkých Dolnokubínčanov," priblížil primátor. Záujemcom mesto poskytne nadštandardnú dobu na úplné zaplatenie ceny dosiahnutej vydražením, a to 35 dní. V cene sú inžinierske siete. Výška najnižšieho podania bude 120 eur za jeden štvorcový meter. "Cena zahŕňa samotný stavebný pozemok, výdavky na vybudovanie prípojok inžinierskych sietí, ako aj podiel nákladov na výstavbe ulice," dodal Martin Buzna z dolnokubínskej radnice. Pred dražbou si záujemcovia budú môcť pozemok obhliadnuť priamo v teréne. V poradí druhá verejná obhliadka sa bude konať v stredu 16. novembra o 17.30 h. Vlastníkom pozemku a garantom projektu je mesto. To už v roku 2018 v tejto lokalite vydražilo 16 pozemkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies