Zoltán A. tvrdí, že pracoval aj pre Bödöra

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 13:42 • 2 min
Zoltán A. tvrdí, že pracoval aj pre Bödöra

PEZINOK – Zoltán A. tvrdí, že pracoval aj pre Norberta B., ktorý aktuálne čelí obžalobe v kauze Dobytkár.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to na štvrtkovom pojednávaní pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Vypovedal v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice, kde je už právoplatne odsúdený. V rámci prípravy vrážd prokurátorov, ktorú súd tiež pojednáva, je vylúčený na samostatné konanie.

 

„Pral som peniaze pre Norberta B. a poznal som hierarchiu v zločineckej skupine," zdôraznil s tým, že takto vypovedal od prvej chvíle zadržania. Vyhlásil, že celé vedenie polície pracovalo pre mafiu.

 

img

 

„Z nášho pohľadu to nie je príliš podstatná okolnosť pre dokazovanie vo veci, ktorá sa tu prejednáva," reagoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Matúš Harkabus, pričom výpoveď Zoltána A. nechcel komentovať. „Budem ju hodnotiť v záverečnej reči," zdôraznil.

 

Súd v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej opätovne rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd (NS) SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav M. a Tomáš Sz. dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán A. 15 rokov nepodmienečne. Zároveň súd pojednáva aj kauzu prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies