Baráž ME 2020 sa odkladá, Slováci proti Írom v júni nenastúpia

NETKY.SK • 2 Apríl 2020, 07:51 • 2 min
Baráž ME 2020 sa odkladá, Slováci proti Írom v júni nenastúpia

BRATISLAVA - Európska futbalová únia (UEFA) na ďalšie bližšie neurčené obdobie odložila konanie baráže o postup na majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v roku 2021. Euro sa malo pôvodne konať v júni a júli 2020, no pandémia koronavírusu spôsobila odklad podujatia o jeden rok.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zatiaľ na neurčito

Spomenutá baráž sa mala podľa pôvodného plánu hrať v závere marca, UEFA je však presunula na jún a teraz na neurčito. Taký bol verdikt po včerajšej videokonferencii generálnych sekretárov všetkých 55 členských národných zväzov so zástupcami UEFA.

 

img

 

Súperi v baráži
Slovenská reprezentácia teda po marci neodohrá súboj proti Írom ani v júni. Víťaz duelu Slovensko - Írsko nastúpi na pôde postupujúceho z druhého semifinálového zápasu Bosna a Hercegovina - Severné Írsko. Úspešný finalista získa miestenku na ME.

 

img

 

Preklad klubových a národných líg 
"Najskôr sa rozoberali UEFA národné súťaže. Išlo najmä o možnosť preloženia júnového termínu play-off do druhej polovice roka. V druhej časti sa riešili UEFA klubové súťaže a národné ligy. Všetko sa to bude odvíjať od termínu začatia národných líg," uviedol generálny sekretár SFZ Peter Palenčík 

 

Zrušenie mládežníckych súťaží 

Ďalej hovoril o tom, že v poslednej časti sa debatovalo o UEFA turnajoch mládeže. "Padol tam návrh na zrušenie Elite round a finálových turnajov v tých kategóriách, kde nie je náväznosť na MS." Malo by ísť o turnaje hráčov do 17 rokov a hráčok do 19 rokov. Nechýbala ani debata o možnosti preloženia zápasov kategórie do 21 rokov a taktiež aj ženského Eura.

 

img

 

Čo všetko sa prekladá, prípadne ruší? 
UEFA odložila všetky na jún plánované stretnutia až do ďalšieho rozhodnutia. Tento verdikt zahŕňa okrem spomenutých barážových duelov aj zápasy kvalifikácie ženských ME 2021 a medzištátne prípravné súboje. V mládežníckych kategóriách zrušili májové ME hráčov do 17 rokov a júlové ME hráčok do 19 rokov. Kontinentálny šampionát futbalistiek do 17 rokov z mája 2020 zatiaľ len odložili, to isté platí aj o júlových ME hráčov do 19 rokov.

 

UEFA zároveň formálne predĺžila prerušenie Ligy majstrov a Európskej ligy až do ďalšieho rozhodnutia, ktoré sa očakáva už čoskoro.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies