Ďalší tvrdý odkaz premiéra voči Košičanom, ktorých nazval anarchistami

NETKY.SK • 9 December 2020, 18:44 • 2 min
Ďalší tvrdý odkaz premiéra voči Košičanom, ktorých nazval anarchistami

Predseda vlády sa po rozhodnutí niektorých košických reštaurácií otvoriť, vyjadril, že jednu konkrétnu reštauráciu pozná. Nekonkretizoval ju.

slovakia

left justify in out

Premiér Igor Matovič v súvislosti s tými, ktorých nazval anarchistami, lebo otvorili reštaurácie, povedal, že jednu z daných reštaurácií vraj pozná. Ide tu podľa neho o jednoduchú logiku. Ak bol niekto poctivý, tak je spokojný aj s pomocou od štátu. Preto nemusí robiť takéto aktivity.

 

 

„Reštaurácia, ktorá zamestnávala ľudí za minimálnu mzdu, alebo na dohody,“ povedal Matovič s tým, že práve takýto podnikatelia majú problém. Zdôraznil, že danú reštauráciu pozná, ale neprezradil, o ktorú konkrétne ide. Dodal, že štát prepláca 80 percent mzdy. Ale neprepláca tým, ktorí podvádzajú. Napríklad ak niekto podvádzal a nepriznával príjmy, taj je jasné, že dostane od štátu menej, keďže o to logicky menej dostali náhradu.

 

Premiér dodal, že aj najnovšími opatreniami chcú ukázať, že robia aj ústupky voči ľuďom. Tvrdí, že nikomu nechce škodiť, naopak, pomôcť im. Dokumentuje to aj rozhodnutím o lyžiarskych strediskách. „Chceme ľuďom dopriať čerstvý vzduch,“ povedal Matovič s dôvetkom, že chce umožniť ľuďom, ktorí majú test, aby mohli počas zimy lyžovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies