VIDEO V nemeckom mestečku sa dnes odohrala netradičná záchranná akcia

NETKY.SK • 27 Február 2019, 14:51 • 2 min
VIDEO V nemeckom mestečku sa dnes odohrala netradičná záchranná akcia

BRATISLAVA – Každé zviera je živý tvor, nech už vyzerá akokoľvek. Či vzbudzuje strach, alebo je na pohľad odporné, stále je to len zviera, ktoré si zaslúži žiť. Preto aj keď ide o druh, ktorý je spájaný so špinou, prachom a nehygienickými návykmi, nemôžme k nemu na základe faktov hneď aj zaujať takýto postoj.

slovakia

left justify in out

Každé zviera si preto zaslúži slušné zaobchádzanie. V nemeckom meste Bensheim to ľudia veľmi dobre vedia. Nič živé im nie je ľahostajné a dôkazom toho bola aj záchranná akcia, do ktorej sa zapojilo hneď niekoľko hasičov.

 

img

 

Tučný potkan sa chcel dostať cez poklop von na ulicu. Otvor bol však príliš malý a uviazol. Pri snahe dostať sa von začal pišťať až tak, že si to okoloidúci nemohli nevšimnúť. Privolaní hasiči sa teda pokúsili poklop vybrať a potkana zachrániť.

 

img

 

"Toto ročné obdobie je pre zvieratá náročné aj z toho dôvodu, že sú ťažšie a tým pádom aj širšie. Potrava sa v zime hľadá ťažko, tak aj preto sa snažia zjesť toho čo najviac. Potkan bol obalený pomerne veľkou vrstvou tuku, a práve preto sa v poklope zasekol," uviedol jeden zo zácharnárov.

 

Celá akcia trvala zhruba pol hodiny a potkan pri nej neutrpel žiadne zranenia. Záchranárom sa neušla pozornosť ani tých najmenších. Dve malé dievčatá im dokonca darovali ich vlastný výtvor, obrázok potkana a pod ním nápis ďakujem.

 

img

 

Ponúkame vám aj celý priebeh netradičnej záchrannej akcie:

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies