Toto majú len Rusi! Putin predstavil vlastnosti moderných zbraní

NETKY.SK • 4 November 2021, 11:51 • 2 min
Toto majú len Rusi! Putin predstavil vlastnosti moderných zbraní

SOČI – Testy potvrdili jedinečné vlastnosti laserového systému Peresvet a komplexov Kinzhal a Avangard.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom ruský prezident Vladimír Putin na stretnutí s ministerstvom obrany a podnikmi obranného priemyslu. „Testy námornej hypersonickej riadenej strely Zircon sa blížia ku koncu. Počas testovania úplne presne a v súlade so zadaním zasiahli pozemné aj morské ciele,“ povedal prezident.

 

Hlava štátu uviedla, že od budúceho roka začnú tieto rakety dodávať námorníctvuAko ďalej poznamenal, ministerstvo obrany vyvíja dátový systém na implementáciu ruskej stratégie vyzbrojovania do roku 2033. „Tento štátny program by mal plne odrážať všetky priority a ciele krajiny,“ uviedol.

 

img

 

„Kľúčovou úlohou je zabezpečiť, aby sľubné modely zbraní a techniky, ktoré budú v rámci jej implementácie vyrábané a dodávané armáde, poskytovali spoľahlivú ochranu Ruska pred potenciálnymi hrozbami,“ zdôraznil prezident.

 

Súvisiaci článok: Vážna situácia na ukrajinských hraniciach! Rusko opäť zhromažďuje vojakov a vojenskú techniku

 

Vývoj a sériová výroba moderných zbraní zabezpečí rozvoj ozbrojených síl Ruska. „Takáto úloha si vyžaduje čas, úsilie, financie, pretože každý nový model je výsledkom usilovnej práce tisícov našich vedcov, inžinierov, programátorov a ďalších špecialistov,“ dodal.

 

Ako povedal ruský líder, vytvorenie laserových, hypersonických, kinetických a iných zbraní v krajine, ktoré nemajú nikde inde vo svete, znamená skutočný prelom v oblasti vojenských technológií

 

„Výrazne zvyšujú schopnosti ozbrojených síl na dlhé roky a dokonca desaťročia. Zabezpečili vysokú úroveň vojenskej bezpečnosti pre Rusko, pomohli posilniť strategickú paritu,“ vysvetlil.

 

img

 

Putin zároveň poznamenal, že „vďaka umelej inteligencii by malo dôjsť ku kvalitatívnemu prelomu v zlepšovaní bojových vlastností ruských zbraní. Takéto technológie by sa mali aktívnejšie využívať v systémoch velenia a riadenia jednotiek a zbraní, v prostriedkoch komunikácie a zariadeniach na prenos údajov, ako aj vo vysoko presných raketových systémoch. Rovnako dôležité je ich implementovať pri vytváraní sľubnej robotiky so zvýšenou mierou autonómie, pri zabezpečovaní riadenia bezpilotných lietadiel, ako aj hlbokomorských prostriedkov,“ povedal.

      

Mohlo by vás zaujímať: Náhly zvrat! Rusko zvýši dodávky plynu do Európy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona