COOP Jednota prijala záväzok ukončiť predaj živých kaprov

NETKY.SK • 22 Máj 2023, 15:15 • 2 min
COOP Jednota prijala záväzok ukončiť predaj živých kaprov

BRATISLAVA - Záväzok ukončiť predaj živých kaprov na svojej webovej stránke zverejnila COOP Jednota s platnosťou od 1. januára 2023. Pripojili sa tak k ďalším šiestim maloobchodným značkám na Slovensku, ktoré záväzok už prijali. Záväzok družstvo prijalo po dialógu s ochranárskou organizáciou Humánny pokrok.

slovakia

left justify in out

Pri predaji živých kaprov podľa ochranárov a ochranárok dochádza k zbytočnému utrpeniu a ukončenie tohto predaja je preto podľa organizácie Humánny pokrok najlepším možným riešením. Navyše podľa nezávislého prieskumu agentúry Focus z roku 2021 väčšina Slovákov a Sloveniek predaj živých kaprov nevyužíva.

 

Od roku 2023 už nenájdeme predaj živých kaprov pred žiadnou prevádzkou väčších maloobchodných značiek na Slovensku, keďže záväzok COOP Jednoty sa pridáva k ostatným reťazcom Kaufland, Terno, Kraj, Tesco, Billa a Lidl. Kapra si budú môcť zákazníci a zákazníčky naďalej kúpiť chladeného alebo mrazeného podobne ako iné ryby alebo priamo na rybníku u chovateľov.

 

„COOP Jednota prisľúbila, že téma udržateľnosti a zodpovedného podnikania pôjde u nich do popredia a verím, že toto je len prvý krok k tomu, aby sa COOP Jednota zaradila medzi moderné maloobchodné reťazce, a že aj v budúcnosti bude otvorená záväzkom na ochranu zvierat,” hovorí Miroslava Roháčová, špecialistka na vzťahy s firmami v Humánnom pokroku.

 

Organizácia vedie kampaň Kaprie peklo a ich petíciu ku kampani podpísalo už 13 551 Slovákov a Sloveniek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies