Noc plná prekvapení , zvratov, veľkých víťazstiev aj ľudských skratov. Aj taký bol Sobotný event RFA 15 ktorý potešil nás aj našich českých bratov.

NETKY.SK • 12 Marec 2024, 16:00 • 2 min
Noc plná prekvapení , zvratov,  veľkých víťazstiev aj ľudských skratov.  Aj taký bol Sobotný event RFA 15  ktorý potešil nás aj našich českých bratov.

Sobotný večer sa zahalil do atmosféry plnej adrenalínu a bojového ducha, keď sa do vypredanej Hant Arény na Pasienkoch zišli fanúšikovia MMA a bojových športov. Stretli sa tu známe tváre z bojovej aj showbiznisovej scény, vytvárajúc tak ideálnu kulisu pre zápasy, ktoré nasledovali. Od úvodných zápasov až po titulový súboj sa diváci ponorili do sveta vášne, prekvapení a vynikajúcich športových výkonov.

slovakia

left justify in out

Vo vypredanej Hant Aréne na Pasienkoch sa od 6 hodiny začali schádzať prvý fanúšikovia a dostavilo sa aj mnoho známych tvárí či už z bojovej alebo showbiznisovej scény, od známych fighterov akými sú napríklad Mirko Štrbák, Matej ,,Kiry the King,, Király či šampión organizácie Králi Ulice, vo váhe 85 kg, Tomáš Meliš a s ktorými sa nám podarili aj zaujímavé rozhovory. Videli sme aj viacero známych mien z česko-slovenskej rapovej scény akými sú chalani s DMS, Luca Brassi či Sergey Baracuda a moderovania večera sa premíerovo ujal raper Elpe.

Pre Netky.sk sa nám podaril asi jediný, krátky exkluzívny rozhovor s hlavnou hviezdou slovenského MMA, UFC zápasníkov Ludovítom ,, Lajošom,, Kleinom ktorého sa nám podarilo v dobrej nálade zastihnúť vo vstupe do arény počas zápasovej prestávky a ktorého reakcie na zápasy ale aj jeho UFC výhru si môžete pozrieť v našom videu.

 

Gala večer nám otvoril zápas dvoch mladých prospektov Filipa Šveca a Marcela Lukacsa, ktorý vyhral na Split Decision prvý menovaný a chlapci nám ukázali pekné športové výkony. Hneď potom nasledoval zápas zverenca bratislavského chaosu Mareka Neštráka proti Denisovi Kurinovi ktorý bol však na poslednú chvíľu nahradený Hrivňákom,  ktorý predviedol krásny výkon a pripísal si cennú výhru.

 

Po úvodných 2 zápasoch ktoré boli zadarmo na Youtube sa divák musel presunúť na Dajto alebo platformu Voyo, kde bol vysielaný zvyšok eventu, ktorý ako môžete čítať ďalej stál rozhodne za to. Tretí zápas nám priniesol prvé veľké prekvapenie a zápas generácii keď sa proti 39 ročnému borcovi z Macedónska Erkanovi Muratovi (3-2) postavil mladý  iba 19 ročný Juraj Hrivňák .

 

Zápas ktorý bol v pravidlách Real Fightu ( postoj, lakte, kolena) bol skoro celé 3 kolá v réžii macedónskeho borca ktorý stále tlačil a aj keď Juraj bol tvrdý a často perfektne kontroval, na víťazstvo na body by to rozhodne nestačilo, zdalo sa rozhodnuté.... a potom ako blesk z jasného neba prišiel drtivý High kick ktorý poslal Murata k zemi a skúsený český rozhodca Tomáš Kohout to odmával, wau.

Fanúšikovia ženského MMA a Veroniky Zajícovej sa rozhodne tešili na jediný zápas žien na karte RFA ktorý sľuboval tvrdý a neľútostný boj. Mladej českej fighterke sa postavila jej krajanka pre ktorú to bola zároveň aj premiéra v profi MMA Jana Vranková.
Zápas bol dynamický odohrávajúc sa na zemi aj v postoji kde Veronika Zajícova skúsila niekoľko pokusov dať súperke submisiu no neúspešne a tak sme videli 3 celé kolá a išlo sa do bodového rozhodnutia, ktoré na prekvapenie väčšiny skončilo v prospech Vrankovej a Zajícova tak okúsila svoju 3 profesionálnu prehru.

 

Či sa s výsledkom niečo bude dať spraviť alebo nie sa dozvieme po rozhodnutí komisie, kde je možnosť napadnúť a zvrátiť tento výsledok. Ako povedal spolumajiteľ organizácie Boris Marhanský ,,No myslel som si že Veronika Zajicova vyhrala, to bolo pre mňa také že nerozumiem tomu rozhodnutiu, aj som jej poradil nech podá určite protest, lebo všetci čo boli okolo mňa, či už to bol Píno (pozn red. Petr Píno Ondruš, bývalý fighter a spolumajiteľ organizácie IAF). Všetci videli Veroniku vyhrať, takže nerozumiem čo sa stalo."

No a my sme rozhodne nerozumeli čo sa stalo aj v zápasoch potom, keď hneď v nasledujúcom sa Dominikovi ,, El Diablovi ,, Toporcerovi (4-1)  nastupujúcemu s bratislavským raperom Lucom Brassim po boku podarila expresná submisia a už po pár minútach utiahol borca z  Chaos gymu Kristiána Nguyena  ktorý si takto svoju profesionálnu premiéru rozhodne nepredstavoval , hlavne keď sme mali možnosť sledovať jeho cestu a vidieť koľko sa nadrel ale holt aj o tom je svet bojových športov.

 

Posledný zápas Prelims karty nám priniesol veľmi kvalitný súboj dvoch českých borcov Pavla Pilného (5-7) a Adama Jakubíka (3-1) prezívaného aj Valašské Tornádo ktorý súperovi nedal šancu a vybavil ho na zemi kde ho najprv nepríjemne týral aby ho následne uškrtil na Rear Naked Choke. Následne si 25 ročný borec vypýtal zápas s Gáborom Borárošom ktorý by sa už čoskoro ( jar 2024 ) mal predstaviť na jednom z nasledujúcich eventov už ako zápasník RFA. Počas Halftime show pohopkal Rene Rendy a Cico Band no a my sme už nedočkavo čakali kým sa začnú ďalšie zápasy.

 

Úvod hlavnej karty odštartoval zápas poľského borca menom Premyszlav Dzwoniarek (4-3) proti borcovi z bratislavského OFA gymu Jožkovi Jaloviarovi (4-4). Aj keď väčšina haly fandila slovenskému borcovi, bohužiaľ v zápase ťahal za kratší koniec a okrem kontroly na zemi sme toho veľa nevideli. Potom nasledoval určite jeden z najočakávanejších zápasov medzi čerstvo podpísaným bojovníkom RFA , známym a kontroverzným Václavom ,, Baba Jaga,, Mikuláškom (10-12) a slovenským borcom Gabrielom Torokom (6-8) ktorý si nič nedarovali už na predošlých tlačových konferenciách a bolo teda jasne že nás čaká vybavovanie si účtov. Jeden z najvyhrotenejších zápasov však dopadol presne tak ako sme nechceli , keď už hneď v prvom kole trafil Mikulášek 2 kolená na slabiny Toroka a tým pádom ho prinútil využiť plných 5 minút ktoré má zápasník na zotavenie.

 

Potom však prišla ďalšia kontroverzia v podobe tretieho kolena len krátku  chvíľu po obnovený zápasu a Torok  už napriek ďalšej prestávke nedokázal pokračovať a zápas ukončil. ,,Samozrejme som sklamaný aj ja, dostal som dve čisté kolena na začiatku, kde po prvom som sa chytil a on vlastne mi dal hneď druhé a zasmial sa mi do ksichtu.“ Ak sme čakali pokojné dokončenie zápasu , opak bol pravdou a frustrovaný Mikulášek nezvládol svoje emócie a počas toho ako Torok sedel na zemi, vybral si chránič na zuby a z celej sily ho šmaril do Gaba, podľa jeho slov preto lebo chcel ukázať že to nie je také vážne a že slovenský borec si vymýšľa. Nech je ako chce, diváci ostali veľmi  sklamaný čo dali najavo aj hlasným bučaním počas Mikuláškovej reči a tak možnosť odvety na seba dúfame nenechá dlho čakať.

Večer pokračoval v trochu zvláštnej atmosfére a diváci dúfali že posledné 4 zápasy prinesú dávku poriadnej bojovej akcie. A veru stalo sa, najprv nám perfektný výkon predviedol 37 ročný veterán a borec z OFA, víťaz RFA pyramídy Alexander Butenko  ktorý mal pred zápasom neuveriteľné skóre 54 víťazstiev a 14 prehier a ktorý bez väčších problémov porazil 43 ročného Brazílčana Costu a pripísal si neuveriteľné 55te víťazstvo. Ďalšie z prekvapení prišlo v podobe zápasu mladých prospektov domáceho Dávida Šajbena ktorý to mal v profi MMA premiéru proti košickému borcovi Martinovi Lorincovi. Šajben, ktorý strávil kemp v Thajsku a bol teda perfektne pripravený, doručil čo sľuboval už na tlačovke a v rozhovoroch a Lorinca nemilosrdne uškrtil na zemi už v prvom kole.

 

Čo sa týka Šajbenovej motivácie, o tú rozhodne nemal núdzu keďže podporu v hľadisku mu robili celý sektor fanúšikov futbalového klubu Slovan Bratislava ktorého je Dávid dlhoročným členom a ako sám povedal ,,V prvom rade by som sa chcel poďakovať vedeniu Slovana ktoré my zabezpečilo staredown na štadióne. Za týchto fanúšikov, veľké ďakujem a hlavne vedeniu Slovana, ďakujem vážim si to.

Na koniec stihol ešte Dávid vyzvať víťaza jedného z predošlých zápasov  Dominika Toporcera, tak budeme veriť že sa to podarí, lebo tento zápas by rozhodne stál zato. Šajbenova premiéra teda dopadla na výbornú, čo sa však nedá povedať o predposlednom zápase, ktorý by sa dal opísať slovným spojením ,,najväčšie prekvapenie večera ,, keď jedna z najväčších hviezd organizácie Sebastián Tank Fapšo (11-4) podľahol  majstrovi  Slovenska v kickboxe a Muay Thai fighterovi menom František Puraš. ( 5-1-1) ktorý bol najväčším outsiderom turnaja s kurzom vyšším ako 9! Zápas začal v tempe ako to má Tank vo zvyku no Puraš vysielal hneď od začiatku nebezpečné front a push kicki , čím sa mu na začiatku darilo eliminovať jednu z najsilnejších Fapšových zbraní.

 

Tank odpovedal štipľavým low kickom za ktorým nasledoval high kick ktorý prekvapil Puraša a poslal ho k zemi. Prvá minutá potom prebiehala viac menej vyrovnane, tvrdé výmeny a každý z borcov sa snažil nájsť recept na svojho súpera. V poslednej minúte kola vyslal Fapšo pekný counter zo zadnej po ktorom vyštartoval po Purašovi ktorý však trafil nádherne naskočené koleno a Sebastain Fapšo padol ako podťatý. Tank sa síce pozviechal a opäť vyštartoval po súperovi no bolo vidno že je vo veľkých problémoch, Puraš to využil a pár sekund pred koncom trafil krásny pravý hák za ktorým nasledoval ľaví high kick ktorý už definitívne zdemoloval Fapša. Aj  napriek veľkej prehre to bol neskutočný zápas.

 

A nás už čakal len záver večera a hlavný, titulový zápas v ľahkej váhe medzi rakúskym borcom Arbim Mezhidovom (18-5) proti domácemu 23 ročné borcovi Martinovi Horinekovi (3-3) z bratislavského OFA gymu. Zápas to bol krásný a prvé 2 kolá patrili ,,Mrcovi,, ktorému sa už počas prvého podarilo krásne trafiť Mezhidova zadnou ľavačkou a poslať ho k zemi. Boli sme blízko veľkého prekvapenia. Potom však Mezhidov zobral všetko na zem kde Horinka odkontroloval až do konca piateho kola a tak nasledovala trpká prehra a zároveň vymenovanie nového šampióna ľahkej váhy ktorým sa stal Arbi ,AlphaWolf, Mezhidov.

 

Na záver večera sa nám podarilo viacero exkluzívnych rozhovorov vrátane nového šampióna či hlavného rozhodcu, legendárneho Tomáša Kohouta. Pre viac informácii sledujte Netky a RFA na Instagrame kde nájdete všetko dôležité vrátane všetkých rozhovorov a vyjadrení fighterov a celebrít. My sa na vás tešíme na ďalších eventoch odkiaľ vám budeme prinášať tie najnovšie a najzaujímavejšie správy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies