Ako na bežiacom páse. Miloš Zeman sa stretol s ďalším kandidátom na post ministra zdravotníctva

NETKY.SK • 28 Október 2020, 06:02 • 2 min
Ako na bežiacom páse. Miloš Zeman sa stretol s ďalším kandidátom na post ministra zdravotníctva

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman v utorok prijal kandidáta na ministra zdravotníctva, prednostu oddelenia detskej hematológie a biochémie Detskej nemocnice Fakultnej nemocnice v Brne Jana Blatného.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu pražského hradu prezident Jana Blatného vymenuje za ministra vo štvrtok dopoludnia. Na ceremoniáli sa zúčastní aj predseda českej vlády Andrej Babiš. Informuje o tom portál idnes.cz.

 

Súvisiaci článok: Minister zdravotníctva ČR porušil opatrenia priamo na verejnosti! Poslanci požadujú jeho rezignáciu

 

Prymula sa dlho vo funkcii neohrial
Blatný tak vo vláde nahradí Romana Prymulu, ktorý je vo funkcii iba 37 dní po tom, ako na poste šéfa rezortu zdravotníctva vystriedal Adama Vojtěcha.

 

Prymulu na odchod vyzval premiér Babiš v piatok minulý týždeň a žiadosť o jeho odvolanie už odovzdal prezidentovi Zemanovi.

 

Vodu káže, víno pije? 

Dôvodom odvolania Prymulu je, že sa počas vyhlásenia zákazu vychádzania stretol v zatvorenom podniku s predsedom poslaneckého klubu ANO Jaroslavom Faltýnkom a riaditeľom Fakultnej nemocnice Ostrava Jiřím Havrlantom.

 

Zároveň však platilo nariadenie o uzavretí reštaurácií, kedy bol povolený len tzv. ambulantný predaj, kedy si môžu síce zákazníci jedlo kúpiť, musia si ho však zobrať so sebou. Taktiež porušil aj ďalšie vládne nariadenie, pretože sa na zverejnených fotografiách pohyboval bez ochrany horných dýchacích ciest.

 

Pritom to bol práve Prymula, kto verejne vyzýval ľudí k tomu, aby prijaté opatrenia dodržiavali

 

Prečítajte si viac: V Českej republike sa život výrazne spomalí, vláda v krajine vyhlásila lockdown

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies