Contadorovi neprekáža, že Froome stiahol 20 sekúnd

NETKY.SK • 12 September 2014, 11:45 • 2 min
Contadorovi neprekáža, že Froome stiahol 20 sekúnd

SALVATERRA DO MIŇO - Už len tri etapové dni a Alberto Contador sa po tretí raz stane víťazom cyklistických pretekov Okolo Španielska (predtým 2008 a 2012).

slovakia

left justify in out

Contador prišiel na tohtoročnú Vueltu so skromným predsavzatím vyhrať niektorý z početných horských dojazdov a otázky smerujúce k útoku na celkový triumf odmietal s argumentom nedostatku kvalitného tréningu po zlomenine holennej kosti z Tour de France. Momentálne má však pretekár stajne Tinkoff-Saxo na čele náskok 1:19 min pred Britom Christopherom Froomom a veľký cieľ, o ktorom verejne nehovoril, na dosah. S výnimkou piatkovej stredne náročnej etapy s cieľom v Cangas do Morrazo musí ešte zvládnuť sobotňajší náročnejší dojazd do kopca na Puerto de Ancares vo výške 1655 m (stúpanie 12,7 km, priemerný sklon 8,7%) a tiež nedeľňajšiu krátku časovku po rovine v Santiagu de Compostella (9,7 km).

 

Contador mal pred Froomom k dobru už 1:39 min, ale vo štvrtok prišiel do cieľa na Monte Castrove 12 sekúnd za najväčším britským súperom a spolu s cieľovou bonifikáciou za 2. miesto v etape sa jeho náskok v celkovom priebežnom poradí skrátil o 20 sekúnd. Veľkú hlavu si však z toho Španiel nerobí. "Bolo to komplikované záverečné stúpanie s viacerými zmenami rytmu. Nemám také rád. Nemyslím si však, že tých 20 sekúnd, ktoré som stratil, je významne dôležitých," povedal Contador pre španielske médiá. 

Server cyclingnews.com pripomína, že 31-ročný cyklista s prezývkou El Pistolero si verí na sobotňajší dojazd na Ancares, ktorý bude ôsmym a zároveň záverečným cieľovým stúpaním na tohtoročnej Vuelte šitej na mieru domácim vrchárom. 

 

"Bude to iné ako vo štvrtok. Ancares je vysoký kopec a ten dojazd sa podobá horským etapám z Giro d´Italia či Tour de France. Pôjde tam len o čistú fyzickú kondíciu, a preto si verím," vysvetlil Contador. 

Contador a Froome si v tomto roku robili zálusk na triumf na Tour de France, ale ťažké pády im zabránili v tom, aby sa pobili o celkové prvenstvo. Teraz si sklamanie z predčasného odstúpenia z Tour aspoň čiastočne vynahrádzajú súbojom o prvé miesto na Vuelte. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies