Colníci odhalili prípady nelegálneho dovozu medicínskych produktov

NETKY.SK • 30 September 2011, 17:24 • 2 min
Colníci odhalili prípady nelegálneho dovozu medicínskych produktov

Colníci odhalili prípady nelegálneho dovozu medicínskych produktov - Krimi Colníci v SR odhalili počas jedného kontrolného týždňa v pobočke Colného úradu Bratislava - Pošta tri prípady nelegálneho dovozu medicínskych produktov a výživových doplnkov. Stalo

slovakia

left justify in out

img

Colníci v SR odhalili počas jedného kontrolného týždňa v pobočke Colného úradu Bratislava - Pošta tri prípady nelegálneho dovozu medicínskych produktov a výživových doplnkov.
      Stalo sa tak počas kontrolnej operácie Pangea IV, do ktorej sa tak ako v minulom roku aj v súčasnosti zapojila Colná správa v SR. Akcia prebiehala od 20. do 27. septembra. Zúčastnilo sa na nej 81 krajín a viac než 165 agentúr. Slovenskí colníci vykonávali zvýšený colný dohľad nad doručovanými zásielkami určenými na naše územie.
      Činnosť operácie Pangea IV bola koordinovaná Interpolom, Svetovou colnou organizáciou (WCO), Stálym fórom pre medzinárodnú farmaceutickú trestnú činnosť (the Permanent Forum of International Pharmaceutical crime - PFIPC), riaditeľmi Liekových agentúr pracovnej skupiny k problematike presadzovania práva (the Heads of Medicines Agencies Working Group of Enforcement Officers – HMA WGEO), farmaceutickým priemyslom a odvetvím elektronických platobných služieb.
      V jej rámci sa zmonitorovalo 490 webových stránok, z nich 755 je v štádiu vyšetrovania. Prišlo tiež k zrušeniu 13.495 stránok a celkovo bolo odstránených 606 inzerátov z aukčných a inzertných serverov. Ďalej sa vykonalo 399 colných kontrol poštovej prepravy a skontrolovalo sa 45.419 balíkov. Z nich 7901 bolo zhabaných, pretože obsahovali nelegálne alebo falšované lieky. Spolu bolo zhabaných viac ako 2,4 milióna piluliek pôvodom zo 48 krajín, v celkovej hodnote za viac ako 6,3 milióna USD.
      Informovala o tom hovorkyňa generálneho riaditeľa Colného riaditeľstva SR Miroslava

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies