Donald Trump: Keby som nebol prezidentom, nemali by ste vakcínu!

NETKY.SK • 11 Marec 2021, 08:13 • 2 min
Donald Trump: Keby som nebol prezidentom, nemali by ste vakcínu!

USA - Bývalý americký prezident túži po zásluhe za vakcíny proti koronavírusu. Biden však tvrdí, že svoju prácu neurobil, a vraj ani neobjednal dostatok vakcín.

slovakia

left justify in out

Donald Trump vydal vyhlásenie, v ktorom uznáva svoju zásluhu na zavedení vakcíny v USA. Bývalý americký prezident sa tvári smutne a „dúfa, že si to každý pamätá“.

 

img

 

„Dúfam, že si každý spomenie, keď dostane vakcínu na Covid-19, že keby som nebol prezidentom, nemali by ste túto vakcínu najbližších 5 rokov, v najlepšom prípade, a pravdepodobne by ste sa jej vôbec nedočkali. Dúfam, že si to každý pamätá,“ vyhlásil Trump.

 

Prečítajte si tiež: Trump vyhlásil, že USA budú závislé od ruskej ropy

 

Trump by rád získal uznanie za to, že pomohol čo najrýchlejšie dostať vakcínu cez operáciu Warp Speed ​​jeho administratívy, no jeho nástupca uviedol, že po nástupe do funkcie je potrebné vykonať ešte veľa práce.

 

img

 

Joe Biden tvrdí, že na distribúciu vakcíny neexistuje žiaden plán. Zatiaľ čo vedci robili svoju prácu pri objavovaní vakcín v rekordnom čase, môj predchodca, budem veľmi otvorený, neurobil svoju prácu. Nemáme všetko pripravené, ale napravíme to," povedal Biden minulý mesiac v Národnom inštitúte zdravia v Bethesde, v štáte Maryland.

 

Pred nástupom do funkcie Biden kritizoval Trumpa za to, že neobjednal dostatok vakcín. Informoval portál ledbible.com.

 

 Na koronavírus v USA zomrelo viac ako pol milióna ľudí infikovaných bolo viac ako 29,4 milióna Američanov. 

 

„Všetci vieme, že s vakcínou je to zložité. Všetci vieme, že v tejto krajine počas histórie sošlo k zneužitiu mnohých komunít lekármi. Ale ak existuje odkaz, ktorý je potrebné sprostredkovať všetkým v tejto krajine, tak je to fakt, že vakcíny sú bezpečné,“ snažil sa Biden ubezpečiť Američanov.

 

Zaočkovaných už bolo vyše 18 % 18 Američanov, pričom len 9,6 % dostalo obe dávky.

 

Podobný článok: V USA zmierňujú opatrenia. Je to však možno unáhlený krok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona