Čislák: Chceme poznať zdravotný stav azylantov, ktorí prídu z Rakúska

NETKY.SK • 16 September 2015, 13:46 • 2 min
Čislák: Chceme poznať zdravotný stav azylantov, ktorí prídu z Rakúska

BRATISLAVA – V súvislosti s príchodom dočasných azylantov rokuje Slovensko s Rakúskom aj o otázkach ich zdravotného stavu a lekárskej starostlivosti. Informoval o tom dnes minister zdravotníctva Viliam Čislák.

slovakia

left justify in out

Čislák po zasadnutí vlády priblížil, že sa uskutočnilo stretnutie s rakúskou stranou. Rokovania ešte nie sú ukončené. "Poslali sme otázky a oni nám na ne odpovedajú," vysvetlil. "Moja predstava je, aby to bolo čo najideálnejšie pre nás," povedal.

 

Slovensko sa podľa ministra zaujíma o to, či bude známy zdravotný stav dočasných azylantov, či budú na území Slovenska pod lekárskym dohľadom, či budú mať zabezpečené očkovania. Rieši sa aj otázka zabezpečenia ich zdravotnej starostlivosti a prípadného krízového režimu.

 

"Pre nás je veľmi dôležité, v akom sú zdravotnom stave, čo všetko im budú oni diagnostikovať, čo sa týka zaočkovania a tak ďalej," spresnil Čislák. Slovensko rokuje aj o tom, kto bude hradiť lekársku starostlivosť o azylantov. "Pravdepodobne to bude znášať rakúska strana," doplnil.

 

Cieľom je podľa ministra zdravotníctva zabezpečiť bezpečnosť občanov Slovenska. Zároveň informoval, že naša krajina zatiaľ neuvažuje, že by vyslala lekárov do oblastí, ktoré čelia náporu imigrantov.

 

V súčasnosti SR čaká na príchod prvých utečencov, ktorí sú v azylovom procese v Rakúsku. Na základe dohody slovenskej a rakúskej vlády by malo v účelovom zariadení Slovenskej technickej univerzity v Gabčíkove nájsť ubytovanie celkom 500 dočasných azylantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies