Zvýšenie ochrany prírody v Národnom parku Veľká Fatra. Nový návrh zonácie rezortu životného prostredia

NETKY.SK • 29 Január 2023, 22:53 • 2 min
Zvýšenie ochrany prírody v Národnom parku Veľká Fatra. Nový návrh zonácie rezortu životného prostredia

Banská Bystrica 29. januára - Národný park Veľká Fatra sa chystá zvýšiť stupeň ochrany prírody z necelých 20 percent na takmer 42 percent jeho územia.

slovakia

left justify in out

Nový návrh zonácie z dielne rezortu životného prostredia počíta s tým, že v priebehu najbližšieho desaťročia sa najvyšší stupeň ochrany rozšíri na viac ako polovicu územia národného parku.

 

Verejná diskusia o tom, čo to bude pre banskobystrické mestské lesy znamenať, sa uskutoční 31. januára o 18.00 h v Záhrade - Centre nezávislej kultúry v Banskej Bystrici. Odborníci budú na nej diskutovať o dôsledkoch zvýšenia stupňa ochrany prírody pre mestské lesy v Banská Bystrica, ktoré vlastnia lesy s výmerou približne 7200 hektárov, z ktorých tretina patrí do NP Veľká Fatra. V tejto oblasti sa nachádzajú aj viaceré maloplošné chránené územia z dôvodu ochrany vzácnych druhov rastlín a živočíchov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies