Čína potvrdila 53 nezvestných alebo mŕtvych po februárovom závale v uhoľnej bani

NETKY.SK • 8 Marec 2023, 11:30 • 2 min
Čína potvrdila 53 nezvestných alebo mŕtvych po februárovom závale v uhoľnej bani

PEKING - Po februárovom závale v povrchovej uhoľnej bani na severe Číny je "nezvestných alebo mŕtvych" celkovo 53 ľudí. Potvrdili to miestne úrady, čím sa pátracie a záchranné práce zrejme skončili.

slovakia

left justify in out

V bani v autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko sa 22. februára zrútil 180 metrov vysoký svah a zasypal desiatky ľudí a vozidiel. Záchranári najprv našli šesť živých ľudí a rovnaký počet tiel. Ministerstvo pre mimoriadne situácie požadovalo "maximálne úsilie" na záchranu 47 nezvestných robotníkov. V utorok však potvrdilo, že dva týždne po incidente sa už nenašli žiadni ľudia, a teraz sa treba sústrediť na to, aby sa podobné nešťastie nezopakovalo. "Poučenie z tejto situácie je mimoriadne hlboké. V ďalšej fáze bude prevencia závažných havárií jednou z hlavných priorít našej práce," povedal šéf ministerstvo pre mimoriadne situácie Wang Siang-si.

 

Príčiny nešťastia vyšetruje polícia a niekoľko osôb bolo zadržaných. Minister prisľúbil, že sa bude usilovať posilniť bezpečnostné opatrenia, odhaliť skryté nebezpečenstvá a podporiť automatizáciu v rizikových odvetviach. Autonómna oblasť Vnútorné Mongolsko je v Číne kľúčovým regiónom pre ťažbu uhlia a iných nerastných surovín. Podľa kritikov však táto činnosť vážne narušila tamojšiu pôvodnú krajinu tvorenú horami, trávnatými stepami a púšťami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies