Obavy z koronavírusu na Slovensku podľa prieskumu mierne opadajú

NETKY.SK • 28 Apríl 2020, 14:52 • 2 min
Obavy z koronavírusu na Slovensku podľa prieskumu mierne opadajú

BRATISLAVA - Obavy z koronavírusu na Slovensku mierne opadajú, no aj napriek tomu sa väčšina stále chráni.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Od dodržiavania pravidiel upúšťa len 6 % Slovákov. Na druhej strane podľa prieskumu European National Panels rastie podiel respondentov, ktorí sa priamo alebo nepriamo stretli s ochorením Covid-19, a to vo všetkých krajinách strednej Európy.


V prieskume dominuje prezidentka
Ako situáciu zvláda vláda, hodnotí pozitívne zatiaľ 61 % Čechov aj Slovákov. Najlepšie si v priemere podľa Slovákov vedie prezidentka Zuzana Čaputová. Druhé najvyššie priemerné hodnotenie dosiahol minister zdravotníctva Marek Krajčí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

 

Nový premiér Igor Matovič sa umiestnil na treťom mieste. Premiéra Igora Matoviča však najviac ľudí umiestnilo v tomto rebríčku na prvé miesto. Za osobu, ktorá si spomedzi lídrov vládnej koalície v tejto situácii vedie najlepšie, ho považuje až tretina Slovákov.

Súčasná situácia zhoršila psychickú pohodu tretiny Slovákov a viac ako tretiny Čechov. "Na Slovensku kríza dopadá po psychickej stránke predovšetkým na seniorov," hovorí riaditeľ Stem / Mark a konateľ European National Panels Jan Tuček.

 

Páry si nesťažujú

Tri štvrtiny Čechov a Slovákov, ktorí trávia v dôsledku krízy viac času s partnerom alebo partnerkou, uvádza, že to na ich vzťah nemá žiadny vplyv.

 

Na slovenské páry má viac spoločného času mierne pozitívnejší dopad ako na české páry. Zaujímavé je, že pozitívne hodnotia vplyv spoločného času na vzťah predovšetkým slovenské ženy.

 

img


Výskumu National Pandemic Alarm uskutočneného prostredníctvom online dopytovania sa zúčastnilo 1 350 osôb z Česka a 925 osôb zo Slovenska reprezentujúcich všeobecnú populáciu vo veku od 15 rokov.

 

Prieskum monitorujúci nálady a postoje spoločnosti v období pandémie koronavírusu uskutočnila spoločnosť European National Panels.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies