Chybný nálet usmrtil najmenej 8 príslušníkov afgánskych bezpečnostných síl

NETKY.SK • 26 Február 2019, 11:17 • 2 min
Chybný nálet usmrtil najmenej 8 príslušníkov afgánskych bezpečnostných síl

KÁBUL - Najmenej osem príslušníkov afganských bezpečnostných síl zahynulo pri nálete v juhovýchodnej provincii Ghazní. Horšie je snáď už len to, že samotný nálet sa uskutočnil na základe mylných informácií. Počas dnešných hodín o tom informovali predstavitelia provinčnej rady.

slovakia

left justify in out

Nálet, podľa doteraz zistených údajov, podnikli afgánske vzdušné sily. Zasiahol kontrolné stanovište bezpečnostných jednotiek v oblasti na hranici okresov Džághúrí a Gélán v spomínanej provincii Ghazní.

 

img

 

Údaje o zranených, alebo stratoch na životoch ešte nie sú oficiálne, no malo by ísť o osem príslušníkov afganských bezpečnostných síl, ktorý prišli o život. Incident sa stal preto, že vzdušným silám boli poskytnuté nesprávne súradnice. Okrem toho Afganistan počas včerajších večerných hodín zbombardoval aj kliniku v okrese Gélán. Podrobnosti o obetiach miesta činu zatiaľ nie sú známe.

 

img

 

V posledných dňoch prebieha v niekoľkých okresoch provincie množstvo pozemných a leteckých operácií. V mnohých okresoch provincie Ghazní sú totiž aktívni militanti hnutia Taliban a v posledných mesiacoch čoraz častejšie útočia na zariadenia afganskej armády.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies