Rekonštrukcia a modernizácia Angels arény v Košiciach je tesne pred dokončením

NETKY.SK • 9 Február 2023, 08:30 • 2 min
Rekonštrukcia a modernizácia Angels arény v Košiciach je tesne pred dokončením

KOŠICE - Rekonštrukcia a modernizácia Športovej haly Angels aréna v Košiciach je tesne pred dokončením. Projekt by tak mal byť hotový o niekoľko mesiacov skôr, ako sa predpokladalo. Informoval o tom primátor mesta Jaroslav Polaček na stredajšom kontrolnom dni.

slovakia

left justify in out

"Už sa riešia drobnosti. Ak všetko pôjde dobre, stavebná firma nám oznámila, že koncom februára by chcela mať halu v takom stave, že nám ju začne postupne odovzdávať. Myslíme si, že v apríli, ak nebudú žiadne problémy, by sme mohli mať budovu skolaudovanú," povedal. Zhotoviteľ prevzal stavenisko vlani koncom februára, práce mali byť podľa pôvodných plánov hotové do konca augusta tohto roka. Podľa generálneho projektanta Radoslava Levčíka aktuálne realizujú ukončovacie práce na obvodových mantineloch, palubovke a zábradlí. "Sú tu už aj miestnosti pre trénerov, rozhodcov, antidoping. Tieto miestnosti tu chýbali," dodal.

 

Najväčšie komplikácie zaznamenali v rámci bočných tribún, po ich odkrytí museli vykonať práce navyše. Rekonštrukcia a modernizácia Angels arény by mala stáť približne 3,1 milióna eur. Oproti pôvodne vysúťaženej cene je to viac o 450.000 eur. Náklady hradí mesto Košice a sumou 1,25 milióna eur prispel aj Fond na podporu športu. "Očakáva od nás, že hala nebude slúžiť len jednému športu, ale aj základným školám, mládeži, dorastu a športovým klubom. Bude univerzálna, dokážeme tu hrať všetky halové športy. Chceme, aby sa basketbal, najmä ženský, do tejto haly vrátil," doplnil primátor. Budova bývalej jazdiarne má 120 rokov a je národnou kultúrnou pamiatkou. Obnovou sa podľa magistrátu priblížila svojej pôvodnej podobe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies