Chelsea: Demba Ba prišiel z Newcastlu za £7.5 milióna

NETKY.SK • 4 Január 2013, 15:43 • 2 min
Chelsea: Demba Ba prišiel z Newcastlu za £7.5 milióna

Chelsea Demba Ba prišiel z Newcastlu za £7. 5 milióna - Futbal LONDÝN - Demba Ba potvrdil, že bolo jednoduché sa rozhodnúť pre prestup do tímu úradujúceho víťaza Ligy majstrov, Chelsea.

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN - Demba Ba potvrdil, že bolo jednoduché sa rozhodnúť pre prestup do tímu úradujúceho víťaza Ligy majstrov, Chelsea. Klub tento prestup dnes potvrdil.
Senegalský útočník podpísal s Chelsea 3,5 ročnú zmluvu, keď prestúpil z Newcastlu za 7.5 milióna libier.

27-ročný Demba Ba bude svojmu novému zamestnávateľovi k dispozícii už v zajtrajšom zápase tretieho kola FA Cupu na ihrisku Southamptonu a bude obliekať dres s číslom 29.
"Je to dobrý pocit byť tu, som veľmi šťastný a hrdý," povedal Demba Ba. "Keď vás chce klub, ktorý vyhral Ligu majstrov, tak je rozhodnutie veľmi jednoduché. Tento klub je veľký a to mi veľa pomohlo pri rozhodovaní. Nebolo to ťažké. Pre mňa a pre Newcastle bolo dôležité, aby sa moja budúcnosť vyriešila a teraz môžeme ísť ďalej."

Demba Ba sa narodil sa na predmestí Paríža, hral postupne za Port Autonome du Havre, MontrougeRouene (3.liga FRA). Potom prestúpil do belgického Mouscronu, ktoré hralo 1.ligu.
Odtiaľ sa sťahoval do nemeckého Hoffenheimu, ktorému pomohol postúpiť do 1.Bundesligy a pred dvomi rokmi prestúpil do West Hamu. Po tom ako West Ham vypadol do 2.ligy, odišiel Ba do Newcastlu a v minulej sezóne zohral kľúčovú úlohu v konečnom umiestnení tímu na 5.mieste.

V priebiehajúcej sezóne sa Ba s 13 gólmi delí s Michu o 3.priečku v tabuľke strelcov Premier League.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies