Černák prispel asistenciou k víťazstvu Tampy v Montreale

NETKY.SK • 8 November 2023, 09:40 • 2 min
Černák prispel asistenciou k víťazstvu Tampy v Montreale

NEW YORK - Slovenský hokejista Erik Černák prispel v noci na stredu v NHL asistenciou k víťazstvu Tampy Bay na ľade Montrealu 5:3. V prvom útoku Canadiens sa predstavil Juraj Slafkovský, ale nebodoval. Bodovo naprázdno vyšli aj Adam Ružička a Martin Pospíšil, ktorí sa tešili z triumfu Calgary nad Nashvillom 4:2. Dvaja Slováci si zahrali v jednom tíme profiligy prvýkrát od apríla 2022. V akcii bol aj Tomáš Tatar, ktorého Colorado vyhralo nad New Jersey 6:3. Až v dvanástom zápase sezóny vybojovali prvé víťazstvo hráči San Jose, ktorí zdolali Philadelphiu 2:1.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejista Erik Černák prispel v noci na stredu v NHL asistenciou k víťazstvu Tampy Bay na ľade Montrealu 5:3. V prvom útoku Canadiens sa predstavil Juraj Slafkovský, ale nebodoval. Bodovo naprázdno vyšli aj Adam Ružička a Martin Pospíšil, ktorí sa tešili z triumfu Calgary nad Nashvillom 4:2. Dvaja Slováci si zahrali v jednom tíme profiligy prvýkrát od apríla 2022. V akcii bol aj Tomáš Tatar, ktorého Colorado vyhralo nad New Jersey 6:3. Až v dvanástom zápase sezóny vybojovali prvé víťazstvo hráči San Jose, ktorí zdolali Philadelphiu 2:1.

Calgary otočilo duel s Nashvillom, v ktorom prehrávalo po prvej tretine 0:2 a na začiatku tretej časti 1:2. Ružička, ktorý pre zranenia ramena vynechal predošlé štyri zápasy, sa vrátil do zostavy Flames a ako center štvrtého útoku odohral 11:33 minúty. Odsedel si dve trestné minúty za podrazenie a pripísal mínusový bod. Pospíšil nastúpil na krídle tretej formácie, počas 12:29 min ohrozil súperovho brankára štyrmi strelami a rozdal dva hity. Najväčšiu šancu mal v 4. minúte, keď si prebral puk v strednom pásme, prekorčuľoval obrancu, ale na zakončenie bekhendom nemal veľa priestoru. Flames uspeli druhýkrát za sebou, predtým ťahali šesťzápasovú sériu prehier. Predators striedajú lepšie stretnutia s horšími, čo si uvedomuje aj útočník "predátorov" Kiefer Sherwood: "Máme pred sebou ešte veľa práce. Myslím si, že keď sa dokážeme nastaviť na boj celých 60 minút, potom máme dobrú šancu, pretože máme veľa vecí, ktoré sú potrebné, aby sme víťazili. Teraz nám však chýba konzistentnosť."

Poslednými dvoma Slovákmi, ktorí nastúpili v drese jedného tímu NHL v stretnutí základnej časti, boli Andrej Sekera a Marián Studenič. Spoločne si zahrali za Dallas 18. apríla 2022.4


Carolina zdolala Buffalo 3:2 po predĺžení. Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý prišiel k Hurricanes na skúšku, zatiaľ iba trénuje s tímom a nebol na zápasovej súpiske. Medzi žŕdkami sa predstavil Fín Antti Raanta, náhradníkom bol Piotr Kočetkov. O víťazovi duelu rozhodol v 2. minúte predĺženia český útočník Martin Nečas, pre ktorého to bol deviaty presný zásah v predĺžení. V histórii organizácie má viac na konte iba jeho spoluhráč Sebastian Aho (10). "V žiadnom prípade to nebol dokonalý zápas, ale myslím si, že sme to v defenzíve ustáli a získali aspoň bod," poznamenal brankár Sabres Ukko-Pekka Luukkonen.

Po dvoch "desiatkach" od Vancouveru a Pittsburghu si prvé víťazstvo v novom ročníku pripísalo San Jose proti Philadelphii (2:1). Flyers boli strelecky výrazne aktívnejší (39:19), no Sharks podržal brankár Mackenzie Blackwood, ktorý pustil za svoj chrbát iba jeden puk. "Je to neskutočný pocit. Konečne sme to zvládli a máme prvé víťazstvo. Sme naozaj nadšení, pretože to bola drina," povedal český útočník v drese posledného tímu Západnej konferencie Tomáš Hertl. San Jose stráca dva body na predposledný Edmonton, ktorý sa s hviezdnym duom Connor McDavid - Leon Draisaitl v úvode sezóny trápi.

 

Najlepší úvod neprežíva ani Pittsburgh, ktorý je predposledný vo Východnej konferencii. Po deklasovaní San Jose (10:2) dokázal tím vedený kapitánom Sidneym Crosbym pribrzdiť rozbiehajúci sa Anaheim na jeho ľade. Ducks mohli pridať siedmy triumf v sérii, no proti Penguins sa nedokázali ani raz presadiť a podľahli 0:2. Tristan Jarry a Magnus Hellberg v bránke "tučniakov" zneškodnili spolu všetkých 32 striel. Do 39. minúty si pripísal 21 zákrokov Jarry, ktorý však na konci prostrednej časti pre zranenie prepustil miesto Hellbergovi a ten neinkasoval z jedenástich pokusov ani raz. Crosby predĺžil svoju bodovú sériu už na šesť zápasov, no teší ho najmä herný i výsledkový progres tímu: "Najdôležitejšie bolo, že aj keď prvá tretina nebola z našej strany najlepšia, nezdolali sme sa sami. Dúfam, že dokážeme na tom stavať a budeme pokračovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: CTV News Montreal
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies