Francúzski výtržníci dodržali smutný silvestrovský zvyk

NETKY.SK • 1 Január 2022, 18:00 • 2 min
Francúzski výtržníci dodržali smutný silvestrovský zvyk

PARÍŽ - Podľa ministerstva vnútra malo na Silvestra službu viac ako 95 000 policajtov a žandárov, ktorí zabezpečovali dodržiavanie protipandemických opatrení.

slovakia

left justify in out

Výtržníci podpálili počas silvestrovskej noci vo Francúzsku stovky automobilov. Násilnosti voči policajtom neboli také intenzívne ako po minulé roky. Francúzskeho ministra vnútra Géralda Darmanina citovala v sobotu agentúra DPA.

 

img

 

Podpálili približne 874 áut, čo je takmer o 450 menej ako na prelome rokov 2019 a 2020. Polícia podľa Darmanina zadržala 441 ľudí. Autá horeli aj v Štrasburgu, meste, ktoré pred dvoma rokmi zažilo na Silvestra rozsiahle nepokoje. Vandali tam v piatok zábavnou pyrotechnikou ľahko zranili najmenej 2 policajtov.

 

Prečítajte si tiež: Zábavná pyrotechnika zabíjala na viacerých miestach

 

Podľa prieskumu inštitútu IFOP vo Francúzsku podpaľujú autá na Silvestra od začiatku 90. rokov minulého storočia. Ľudia podpaľujú vozidlá najmä v chudobnejších štvrtiach. Dôvody na to sú rôzne – od osobných sporov cez hnev na politikov až po poistné podvody, píše DPA.

 

Počet podpálených áut bol vo Francúzsku vysoký aj počas vrcholiacich demonštrácií hnutia tzv. žltých viest protestujúceho proti reformným krokom francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

 

img

 

Možno vás zaujme: VIDEO: V hinduistickom chráme zomrelo 12 ľudí

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies