Klamal Baldwin? Závery vyšetrovania smrteľnej nehody hovoria jasne!

NETKY.SK • 15 August 2022, 08:36 • 2 min
Klamal Baldwin? Závery vyšetrovania smrteľnej nehody hovoria jasne!

WASHINGTON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) dospel k záveru, že herec Alec Baldwin musel stlačiť spúšť strelnej zbrane, ktorá vlani pri nakrúcaní filmu Rust zabila kameramanku Halynu Hutchinsovú.

slovakia

left justify in out

O nových záveroch vyšetrovania FBI, ktoré bolo minulý týždeň ukončené, informoval portál britskej stanice Sky News. FBI vo svojej záverečnej správe uvdáza, že predmetná strelná zbraň nemohla vystreliť bez fyzického potiahnutia spúšte. Tragédia sa odohrala v októbri 2021, keď pri natáčaní nezávislého filmu Rust v Novom Mexiku herec omylom postrelil kameramanku Halynu Hutchins. Výstrel bol pre mladú ženu smrteľný. Baldwin od začiatku tvrdil, že púšť nestlačil. 

 

img

Závery preskúmal Úrad vyšetrovateľa z odboru medicíny v štáte Nové Mexiko a ďalšia správa z pitvy klasifikovala smrť Hutchinsovej ako nehodu. Smrť spôsobilo strelné poranenie hrude," uvádza sa v dokumente.

„Preskúmanie dostupných správ od orgánov činných v trestnom konaní neprinieslo žiadne presvedčivé dôkazy, že strelná zbraň bola na mieste filmovania úmyselne nabitá ostrými nábojmi. Na základe všetkých dostupných informácií, vrátane neprítomnosti jasného úmyslu spôsobiť ujmu na zdraví alebo smrť, sa dá spôsob smrti najlepšie klasifikovať ako nehoda," dodáva sa v správe.

 

obrazok


Baldwin bol presvedčený, že revolver Colt kalibru 45, ktorý mu podali pred nakrúcaním scény westernu na ranči v Novom Mexiku, nie je nabitý. V televíznom interview o nakrúcaní filmu Rust Baldwin povedal, že „urobí čokoľvek, len aby sa odhalilo, čo sa stalo", ale necíti vinu za smrteľné postrelenie. Dodal: Za to, čo sa stalo, je niekto zodpovedný... Viem, že ja to nie som."

 

Prečítajte si aj: Rodina kameramanky Halyny Hutchins žaluje Aleca Baldwina



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies