Otvorili sa nové termíny na očkovanie vakcínami Pfizer

NETKY.SK • 7 Marec 2021, 09:21 • 2 min
Otvorili sa nové termíny na očkovanie vakcínami Pfizer

BRATISLAVA - Krajčí informoval, že sa otvorili ďalšie termíny na očkovanie. Slovensko momentálne čaká na dodanie vakcín.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva Marek Krajčí informoval v sobotu na sociálnej sieti, že sa začalo prihlasovanie na očkovanie pre záujemcov nad 60 rokov.

 

img


"Ochrana zdravia našich najstarších občanov je mojou absolútnou prioritou. Vzhľadom na nové publikované informácie o účinnosti a bezpečnosti vakcíny od konzorcia AstraZeneca a Oxfordská univerzita na osobách starších ako 55 rokov, som minulý týždeň požiadal konzílium odborníkov, aby schválilo používanie vakcíny od AstraZeneca pre ľudí až do 70 rokov. Som rád, že konzílium mojej žiadosti vyhovelo, v prípade vážnejších zdravotných obtiaží však doporučuje záujemcovi o očkovanie posúdenie jeho zdravotného stavu praktickým lekárom. Dnes ministerstvo otvorilo 11-tisíc termínov pre prvoočokovancov v kategórii od 60-70 rokov. Tieto termíny sa rozchytali v priebehu niekoľkých hodín," napísal Krajčí na sociálnej sieti.

 

Prečítajte si tiež: Viete aké látky obsahuje vakcína od Pfizeru? Údaje sú verejne dostupné


Všetci záujemci nad 70 rokov budú očkovaní vakcínami od firiem Pfizer/BioNTech alebo Moderna. Na nadchádzajúci týždeň sa otvorilo približne 13-tisíc termínov na očkovanie pre seniorov nad 70 rokov vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech.

 

 

img

 

Podľa Krajčího, akútny nedostatok vakcín neumožňuje otvoriť viac termínov a  poprosil o pochopenieBudúci týždeň sa budú očkovať aj klienti zariadení sociálnej starostlivosti a ľudia, ktorí majú dostať druhú dávku vakcíny.

 

Ďalšie termíny na očkovanie seniorov sa podľa neho budú otvárať od 15.3. podľa toho, akobudú prichádzať dodávky vakcín od výrobcov. Krajčí napísal, že by ich malo byť určite viac, nakoľko Európska komisia avizovala extra dodávku 100.000 vakcín.

 

"Pôjde však len o pôžičku, ktorú budeme musieť v apríli vrátiť. Zároveň zajtra preberieme v Bojniciach aj dar od Francúzskej vlády, 15.000 vakcín AstraZeneca," dodal Krajčí na záver.

 

Prihlásiť na očkovanie sa môžete tu: Objednať na očkovanie

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies