Desiatky sudcov protestovali proti súdnej mape. Vážne obvinenia!

NETKY.SK • 15 Marec 2022, 13:48 • 2 min
Desiatky sudcov protestovali proti súdnej mape. Vážne obvinenia!

TRENČÍN - Pred Krajským súdom (KS) Trenčín sa zišlo približne 80 sudcov a pracovníkov súdov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom členka predsedníctva Odborového zväzu justície Marta Božková. „Ministerka (Mária Kolíková, pozn. red.) všade rozpráva, že Európska komisia pre efektivitu justície jej odsúhlasila súdnu mapu. Je to klamstvo. V utorok má Národná rada SR rokovať o návrhu zákona o zriadení správnych súdov. Dozvedeli sme sa, že v rozpore s legislatívnymi pravidlami chce (ministerka) do zákona vsunúť prílepok, ktorým zruší krajské súdy napriek tomu, že 15. februára jej v parlamente zrušenie krajských súdov neprešlo,“ uviedla Božková.

 

img

 

Ako dodala, protestné zhromaždenia budú pokračovať v Bratislave, v krajských a možno i v niektorých okresných mestách 22. marca, keď majú v druhom čítaní prerokovať návrh zákona o zriadení nových obvodov okresných súdov.

 

„Tam chce (ministerka) opäť ohnutím práva a porušením legislatívnych pravidiel vsunúť zrušenie okresných súdov v Košiciach a v Bratislave a ich zmenu na mestské súdy, čo jej rovnako 15. februára neprešlo,“ doplnila Božková.

 

Prečítajte si tiež: Tohtoročné voľby sa možno budú konať skoršie

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies