Ceny ropy mierne vzrástli, americká WTI sa obchoduje okolo 45 USD za barel

NETKY.SK • 6 November 2015, 09:38 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, americká WTI sa obchoduje okolo 45 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy dnes ráno mierne vzrástli po poklese z uplynulých dvoch dní. Americká WTI sa obchoduje na úrovni okolo 45,50 USD (41,81 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s decembrovým kontraktom sa dnes ráno o 7.42 SEČ predával po 45,48 USD. To je o 28 centov viac ako vo štvrtok (6. 11.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas štvrtka oslabil o 1,12 USD alebo 2,4 % a uzavrel na úrovni 45,20 USD za barel. Decembrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 25 centov na 48,23 USD za barel.

 

Dôvodom štvrtkového poklesu cien čierneho zlata boli obavy, že v USA sa začnú čoskoro zvyšovať úrokové sadzby a globálny dopyt po energiách bude naďalej slabý. Ceny ropy opäť padajú od stredy (4. 11.), kedy správa amerického ministerstva energetiky ukázala, že ropné rezervy v USA v uplynulom týždni vzrástli viac, než sa čakalo. Experti nepočítajú s tým, že v dohľadnom čase sa zmení pesimistická nálada na trhu. Na to by muselo prísť k výraznému zníženiu produkcie.

 

"Trh musí vidieť reakcie na strane ponuky," uviedol expert finančnej spoločnosti CMC Markets Michael McCarthy. McCarthy predpokladá, že cena americkej ropy WTI sa bude v najbližšom čase pohybovať medzi 43 USD a 50 USD za barel. "Ak sa nič nezmení, potom je pravdepodobnejšie, že ropa prelomí toto cenové rozpätie smerom nadol."

 

(1 EUR = 1,0883 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies