Pred príchodom princa Williama s manželkou vyšli Jamajčania do ulíc protestovať

NETKY.SK • 24 Marec 2022, 08:12 • 2 min
Pred príchodom princa Williama s manželkou vyšli Jamajčania do ulíc protestovať

KINGSTON – Demonštranti v jamajskom hlavnom meste Kingston v utorok pred návštevou britského princa Williama a jeho manželky Kate žiadali, aby sa britská monarchia ospravedlnila za svoju rolu v obchodovaní s otrokmi. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge pricestovali do Kingstonu na trojdňovú návštevu Jamajky. Táto návšteva je súčasťou ich dlhšej cesty v oblasti Karibiku pri príležitosti 70. výročia korunovácie britskej kráľovnej Alžbety II., píše AFP. Ľudia zhromaždení pred budovou sídla britskej diplomatickej misie v Kingstone však pred príchodom páru žiadali, aby monarchia zaplatila odškodné a ospravedlnila sa za svoju účasť na obchodovaní z otrokmi, prostredníctvom ktorého boli na Jamajku privezené státisíce Afričanov.

 

img

 

Jeden z protestujúcich pre AFP uviedol, že príchod člena kráľovskej rodiny, ktorý prichádza „bez znepokojenia, bez ľútosti vo svojom svojom srdci“ je urážka jeho predkov. William a Kate na začiatku svojej cesty po Karibiku zrušili návštevu jednej dediny v Belizé. Údajne tak urobili v reakcii na sťažnosti príslušníkov komunity pôvodných obyvateľov, píše AFP.

 

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge sa zúčastnili aj večere, ktorú organizoval generálny guvernér Jamajky v King's House. Vojvodkyňa vyzerala vznešene a noblesne.

 

 

 

Možno vás zaujme: NATO nechce prekročiť „červené čiary“ a bojovať na území Ukrajiny, uviedla Zuzana Čaputová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies