Bratislavské jazzové dni predstavili prvého headlinera

NETKY.SK • 13 September 2019, 17:15 • 2 min
Bratislavské jazzové dni predstavili prvého headlinera

BRATISLAVA - Funk-džezová formácia Ghost-Note s basgitaristom prezývaným MonoNeon bude v piatok 25. októbra headlinerom prvého večera Bratislavských jazzových dní Slovenská sporiteľňa 2019.

slovakia

left justify in out

Kapela Ghost-Note z amerického Dallasu koncertuje od roku 2015, vďaka svojmu odvážnemu zvuku a muzikantskému majstrovstvu, ktoré predvádza na pódiu, má veľký úspech už od začiatkov. Debutový album Fortified z októbra 2015 sa ihneď po vydaní dostal na prvé miesto iTunes Jazz Chart, podobne ako dvojalbum Swagism z apríla minulého roka.

 

Ghost-Note, americkú funky/hip-hop/džezovú formáciu, tvoria poprední hudobníci. Hviezdou kapely je aj basgitarista MonoNeon, jeho svojský štýl pochválil aj Marcus Miller. No najväčšiu poctu dostal od Princea, ktorý ho pozval do svojej kapely.

 

Aj bubeník Robert Sput Searight a perkusionista Nate Werth patria medzi špičkových hudobníkov súčasnosti, so Snarky Puppy vyhrali tri ceny Grammy. Robert Sput Searight okrem Snarky Puppy hrával aj s Herbiem Hancockom a Kendrickom Lamarom. Zo stálej zostavy Ghost-Note s Princeom hrával aj barytón a tenorsaxofonista Sylvester Onyejiaka, známy aj zo skupiny Quantic. Altsaxofonista Jonathan Mones je členom Funky Knuckles. Na Bratislavských jazzových dňoch doplní formáciu gitarista Peter Knudsen.

 

 

V piatok 25. októbra sa na festivale premiérovo predstaví aj Jonah Nilsson z projektu Dirty Loops a mladý francúzsky skladateľ a gitarista Paul Jarret, ktorý bude v Bratislave koncertovať spolu s jedným z najvplyvnejších amerických bubeníkov Jimom Blackom.

 

Na hlavnom pódiu sa predstaví aj kapela Tibor Feledi Kairos Quintet, ktorá vyhrala súťaž mladých talentov BJD 2018. Vo svojej hudbe kombinuje groove a džezové prvky s vplyvom elektroniky, fusion či improvizácie. Okrem víťazstva na Bratislavských jazzových dňoch získala aj cenu Jazzový album roka v rámci Radio_Head Awards 2018.

 

V poradí 45. ročník Bratislavských jazzových dní sa bude konať od 25. do 27. októbra v bratislavskej Inchebe. Na festivale bude koncertovať aj stúpajúca hviezda svetových pódií Connie Han a Salvador Sobral, víťaz Eurovízie, ktorého nový džezový album debutoval na prvých priečkach vo viacerých krajinách. Organizátori pripravili aj špeciálny otvárací koncert, fanúšikovia si budú môcť vypočuť Ľudové Mladistvá a ich hostí už 17. septembra vo Vodnej veži. Viac informácií je k dispozícii na www.bjd.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona