PRÍBEH V devätnástich ukončil futbalovú kariéru, aby uživil rodinu, v stredu rozhodol o prvej výhre AC Milána v Lige Majstrov.

NETKY.SK • 27 November 2021, 18:00 • 2 min
PRÍBEH V devätnástich ukončil futbalovú kariéru, aby uživil rodinu, v stredu rozhodol o prvej výhre AC Milána v Lige Majstrov.

Príbeh brazílskeho futbalistu Juniora Waltera Messiasa patrí medzi tie, ktoré si dokážu vymyslieť iba tí najlepší scenáristi. Práve takýto príbeh nám pripomína, aký je šport, predovšetkým futbal, nádherný. Pred desiatimi rokmi odcestoval za prácou do Talianska, kde pracoval ako delivery man.

slovakia

left justify in out

V devätnástich sa vykašlal na futbal,  24-ročný hral 5. ligu a ako 31-ročný rozhodol zápas Ligy Majstrov

 

Neuveriteľný príbeh brazílskeho futbalistu Juniora Waltera Messiasa sa začal na okraji brazílskeho mesta Belo Horizonte, kde dominoval vo futbalových turnajoch a ak sa mu pošťastilo, tak bol odmenený balíkom piva. Jeho profesionálna futbalová cesta sa začala v klube Cruzeiro, kde sa kedysi zrodila jedna z najznámejších futbalových hviezd, útočník Ronaldo Nazzario

 

Messiasova snaha presadiť sa a získať profesionálnu zmluvu, trvala takmer 4 roky, no postupne mu dochádzalo, že si nikdy asi svoj vysnívaný futbalový sen nesplní. Messias mal rodinu, ktorú potreboval uživiť, a cítil, že futbal nebude preňho tou správnou cestou. V 19 rokoch sa rozhodol ukončiť svoju kariéru a presťahoval sa do Talianska, kde pracoval ako delivery man, čiže ako donášač   chladničiek alebo hriankovačov. 

 

 

V 24-ke obnovil svoju kariéru a pôsobil v talianskej piatej lige, v tej dobe by však málokto čakal, ako sa nakoniec jeho futbalový príbeh skončí. Rok čo rok sa Messias posúval vyššie z 5. ligy; z tímu Casale sa presunul do 4. ligy, kde hrával za tím Chieri. Neskôr sa prebojoval do 3. ligy, kde obliekal dres tímu Gozzano. Z Gozzana prestúpil do druholigového tímu Crotone, s ktorým sa prebojoval do najvyššej talianskej ligy Serie A. 

 

S Crotone odohral v talianskej lige iba jednu sezónu, na konci ktorej sa klub nedokázal udržať a zostúpil naspäť do Serie B. V letnom prestupovom období sa na jeho samotnom konci ozvalo AC Miláno, ktoré potrebovalo doplniť káder o nejakých hráčov. Messias prestúpil do milánskeho AC na ročné hosťovanie a fanúšikovia AC si od neho určite nesľubovali nič svetoborné. Skôr by sme povedali, že väčšina fanúšikov ani len netušila, kto Junior Messias je. 

 

 

Navyše sa hneď na začiatku sezóny zranil a vôbec prvýkrát sa objavil v drese AC až 3. októbra proti Atalante, kde odohral iba 16 minút a dokonca svojou rukou nešťastne vybojoval penaltu pre Atalantu. Po tomto zápase sa znova zranil a jeho druhá šanca prišla až 20. novembra proti Fiorentine, kde opäť striedal a dokonca jeho AC prehralo svoj prvý zápas v tohtoročnej sezóne talianskej ligy. 

 

Ako sa hovorí, do tretice všekto dobré. Jeho vysnívaný moment prišiel v najdôležitejšom zápase tohtoročnej sezóny LM. Miláno cestovalo na náročný zápas do Španielska, kde na nich čakal španielsky majster Atletico Madrid. AC doposiaľ pri svojom comebacku do LM nedokázalo vyhrať žiadny zápas a práve na štadióne Wanda Metropolitano to práve nikto ani len nečakal. Opak sa stal skutočnosťou a Milánčania dokázali vyhrať na pôde Atletica najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný gól zápasu sa postaral práve Messias, ktorý si naskočil na fantastický center Francka Kessieho a tvrdou hlavičkou prekonal jedného z najlepších brankárov sveta. Pre Messiasa to bol iba jeho 4. gól hlavou v jeho profesionálnej kariére a práve jeho príbeh nám pripomenul, prečo milujeme futbal. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies