Čas na nájdenie čiernych skriniek lietadla EgyptAir sa kráti

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 07:26 • 2 min
Čas na nájdenie čiernych skriniek lietadla EgyptAir sa kráti

KÁHIRA - Egyptskí vyšetrovatelia v nedeľu oznámili, že čas na nájdenie čiernych skriniek lietadla spoločnosti EgyptAir, ktoré sa v máji zrútilo do vôd Stredozemného mora so 66 ľuďmi na palube, sa kráti.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia vo vyhlásení uviedli, že lode pátrajúce v oblasti zintenzívnia svoju prácu, pretože tzv. čierne skrinky prestanú vysielať signál umožňujúci ich lokalizáciu už o približne päť dní, píše agentúra AP.

 

Batérie vo zvukovom a dátovom záznamníku z pilotnej kabíny, ktorých záznamy by mohli pomôcť objasniť záhadné zmiznutie stroja z radarov, vysielajú signál len 30 dní. Nájdenie oboch prístrojov bez lokalizačného signálu je možné, no ťažšie.

 

Od zmiznutia lietadla z radarov, počas letu z Paríža do Káhiry 19. mája, našli v mori len menšie kusy trosiek a telesných pozostatkov. Žiadna skupina sa neprihlásila k tomu, že by na lietadlo zaútočila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies