Calgary Flames slávnostne vyradia dres bývalého brankára Kiprusoffa

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 11:15 • 2 min
Calgary Flames slávnostne vyradia dres bývalého brankára Kiprusoffa

CALGARY - Klub zámorskej NHL Calgary Flames vyradí dres s číslom 34 na počesť bývalého fínskeho brankára Miikku Kiprusoffa. Slávnostná udalosť sa uskutoční 2. marca 2024 pred zápasom s Pittsburghom.

slovakia

left justify in out

V histórii Flames nosilo 9 hráčov dres číslo 34 pred Kiprusoffom, no bývalý fínsky brankár je posledný. V klubových štatistikách je medzi brankármi historický líder v počte odchytaných zápasov (576), víťazstiev (305), zákrokov (14.631) a čistých kont (41). Kiprusoff bude štvrtý hráč Flames, ktorého dres bude pod stropom domácej arény. Pred ním sa z tejto pocty tešili bývalý útočníci Lanny McDonald a Jarome Iginla a brankár Mike Vernon.

"Hokej v Calgary naozaj niečo znamená a som hrdý na to, že som ho mohol nazývať mojím domovom a deväť rokov nosiť dres s horiacim "céčkom." Ďakujem organizácii Flames za túto obrovskú česť," povedal Kiprusoff pre oficiálnu webstránku klubu. 

Kiprusoff v Calgary strávil takmer celú kariéru v NHL. Klub ho získal výmenou v novembri 2003 zo San Jose, ktoré ho draftovalo v roku 1995 zo 116. miesta. Kiprusoff vyhral dve individuálne ocenenia v rokoch 2005 a 2006, keď získal Vezinovu trofej ako najlepší brankár NHL a William M. Jennings Trophy pre brankára tímu s najmenším počtom inkasovaných gólov. Kariéru uzavrel v septembri 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: USA TODAY Sports / Sergei Belski
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies