Nikomu nevadí krvavá ropa zo Saudskej Arábie, ale z Ruska áno, vyhlásil Gyimesi

NETKY.SK • 17 Jún 2022, 15:22 • 2 min
Nikomu nevadí krvavá ropa zo Saudskej Arábie, ale z Ruska áno, vyhlásil Gyimesi

BRATISLAVA - Poslanec György Gyimesi (OĽaNO) tvrdí, že v obhajobe ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) pri jeho odvolávaní v Národnej rade (NR) SR zazneli klamstvá. Viaceré argumenty ministra označil za spochybnené. Sulík podľa neho fatálne zlyhal vo funkcii a poškodení sú občania SR.

slovakia

left justify in out

„Fatálne zlyhal ako minister hospodárstva a cenu za jeho fatálne zlyhanie zaplatíme my všetci,“ vyhlásil Gyimesi. Sulík sa podľa neho musel „pomiatnuť“, keď hovoril o výhodných podmienkach. Odmieta, že by malo Slovensko rovnako výhodné podmienky, ako si vyrokovalo Maďarsko.

 

img

 

Namietal i vyjadrenia o tom, že Slovnaftu bude po skončení 18-mesačnej výnimky na vývoz produktov z ruskej ropy stačiť dodávať na slovenský trh. Ak by sa spoločnosť aj pokúšala dodávať na trh na Slovensku viac, zakročil by podľa neho protimonopolný úrad.

 

Prečítajte si tiež: Drahé energie vyženú nahor všetky ceny, varuje Fico. Navrhuje rázne riešenie!

 

Gyimesi tiež kritizoval vyjadrenia, že nebudeme dovážať „krvavú ropu“ z Ruska. Nikomu pritom podľa neho nevadí, že budeme dovážať „krvavú ropu“ zo Saudskej Arábie. Poukázal pritom na potrebu jej prevozu tankermi, čo má dosah na životné prostredie, ako aj na vyššiu cenu.

 

img

 

Za ďalšie klamstvo Sulíka označil tvrdenia, že Slovnaft ho mal listom ubezpečiť, že dokáže vyrábať ropné zmesi aj z iných druhov ropy. Gyimesi list v pléne prečítal. Tvrdí, že v ňom nie je nič o takýchto uisteniach. „Sulík nemá žiadne argumenty na svoju obhajobu,“ podčiarkol s tým, že sa, navyše, snažil zo situácie vyviniť, keď ukázal súkromné správy s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO).

 

„Domnievam sa, že ste pravdepodobne lobista,“ reagoval na vyjadrenie Gyimesiho poslanec SaS Radovan Kazda. Gyimesi podľa neho len opakoval stanoviská dotknutej rafinérie. Navyše, podľa Kazdu „chrapúnskym“ spôsobom porušuje koaličné dohody.

 

 

img

Radovan Kazda

 

Vyzval tiež Gyimesiho, aby sa o 18 mesiacov vzdal poslaneckého mandátu, ak spoločnosť Slovnaft nepadne, a aby neprijal ani ponuku kandidovať v ďalších voľbách. Hovorí o stávke, ktorú ak Gyimesi prijme a napokon dôjde na jeho slová, sám sa mandátu vzdá. Kazda dodal, že Sulík sa obhájil dostatočne a ponúkol vysvetlenie. Jeho zdôvodnenie označil za presvedčivé.

 

K téme: V parlamente odvolávali Richarda Sulíka. Ako to dnes dopadlo?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies