Ako vidí nový rok 2020 prezidentka SR?

NETKY.SK • 1 Január 2020, 08:45 • 2 min
Ako vidí nový rok 2020 prezidentka SR?

BRATISLAVA - Rok 2020 vníma prezidentka SR Zuzana Čaputová ako rok príležitostí, a to nielen z hľadiska februárových parlamentných volieb, ale aj všetkých výziev, ktorých by sme sa ako spoločnosť mali chopiť.

slovakia

left justify in out

Rok odhaľovania

Slovensko má za sebou rok 2019, ktorý bol podľa hlavy SR dôležitý z hľadiska "odhaľovania reality o nás, našej spoločnosti aj o našej politickej scéne".

 

img

 

"Je nesmierne dôležité vyšetriť kauzy, ktoré sú na stole. Je to potrebné nielen pre spoločnosť, ale hlavne na zachovanie dôvery verejnosti v inštitúcie," povedala hlava Slovenskej republiky. 

 

Potrebné dlhodobé zmeny

Ďalej sa vyjadrila, že Slovensko musí začať robiť mnohé zmeny a musí o nich uvažovať z dlhodobého hľadiska, nie v krátkodobom štvorročnom horizonte. Spomenula pritom oblasť justície, ale aj klimatické zmeny, stabilitu verejných financií a sociálnu oblasť.

 

img

 

Dôležitý rok

Okrem februárových parlamentných volieb čakajú podľa prezidentky SR našu krajinu v roku 2020 veľmi dôležité udalosti, ako je napríklad voľba a vymenovanie generálneho prokurátora.

 

img

 

Prianie prezidentky SR

"Dôležitejšie než všetky spoločensko-politické témy je, aby bol rok 2020 pre ľudí rokom, ktorý prežijú v zdraví a v spokojnosti so svojimi blízkymi ľuďmi," podotkla prezidentka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies