GombovecFest v meste Poltár priblíži kultúru aj varením slivkových gúľ

NETKY.SK • 6 September 2023, 08:00 • 2 min
GombovecFest v meste Poltár priblíži kultúru aj varením slivkových gúľ

POLTÁR - Slovenské zvyky a vlastnú kultúru priblíži svojim obyvateľom a návštevníkom mesto Poltár na tradičnom podujatí GombovecFest. Uskutoční sa v piatok a sobotu (8. a 9. 9.) a jeho vyvrcholením bude tak ako každý rok súťaž vo varení slivkových gúľ, ktoré v meste volajú gombovce.

slovakia

left justify in out

"GombovecFest je jedinečným podujatím, ktoré zdôrazňuje a oživuje bohatú kultúru mesta a jeho tradičné hodnoty," uviedol k podujatiu primátor mesta Peter Sitor. "V súčasnosti je slovenská kultúra ovplyvnená globalizáciou a modernými trendmi, čo sa prejavuje takmer vo všetkých oblastiach. Slovenská kultúra aj národ majú bohatú históriu a tradície, ktoré by bola škoda si nechať vziať, preto si ich treba pripomínať práve podobnými podujatiami," ozrejmil.

 

Hneď prvý deň sa bude niesť v duchu slovenského folklóru a tradícií mesta Poltár. Vystúpenia a prezentácie budú zamerané na oživenie starých piesní, tancov a remeselníckych zručností. Samospráva si pripomenie 10. výročie vzniku DFS Kukučky. Po ňom budú v programe nasledovať folklórne skupiny Poltarica, Bystrina, Juraj Krahulec s manželkou a združenie Hráči. Večerné hodiny budú patriť folklórnym súborom Kokavan a Podpoľanec.

V sobotu sa návštevníci môžu tešiť na vystúpenie detí a žiakov zo základnej umeleckej školy, folklórneho súboru Slniečko a spevokolu Fialočky. Počas dňa budú pripravené trhy a návštevníci si môžu pochutnať na miestnych špecialitách aj tradičných jedlách.

 

Od 15.30 h sa rozbehnú koncerty hudobných skupín. Svoje najväčšie hity zahrá Lojzo, piesne jednej z najväčších slovenských skupín predvedie Elán tribute, predstaví sa tiež Kabát revival a nakoniec headliner večera, kapela Vidiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Mesto Poltár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies