EKL: Slovan neuspel s favoritom skupiny, Rím si zaistil prvé miesto v skupine

NETKY.SK • 10 December 2021, 11:29 • 2 min
EKL: Slovan neuspel s favoritom skupiny, Rím si zaistil prvé miesto v skupine

KODAŇ – Favorizovaná Kodaň si poradila so Slovanom Bratislava a pokazila belasým sen o postupe do vyraďovacej fázy EKL. AS Rím napriek kolísavým výsledkom napokon obsadil 1. miesto v skupine C.

slovakia

left justify in out

Kodaň podľa Weissa vyhrala zaslúžene

Domácich pred zápasom trápili zranenia, tréner Jess Thorup preto povolal aj tínedžerov z juniorky. V základnej zostave dostali šancu hneď šiesti. V úvode mali domáci loptu častejšie na kopačkách, v 10. minúte však prišla prvá lepšia šanca a mal ju Slovan. Weiss poslal z rohového kopu loptu na Dražiča, ale jeho volej skončil nad bránou. Onedlho sa Weiss prezentoval aj strelecky, ale loptu poslal len do náruče Grabaru.

 

V 20. minúte sa z pravej strany dostal do zakončenia Medvedev, jeho gólovú strelu však Grabara zneškodnil. Dáni odpovedali strelou Bövinga, ktorá sa obtrela o žrď. V 30. minúte však Wind po akcii Haraldssona umiestnil svoju strelu k žrdi a Kodaň viedla. Slovanisti nepredviedli v prvom polčase optimálny výkon, okrem šance Medvedeva si nevypracovali vážnejšiu príležitosť na skórovanie.

 

Po zmene strán vypálil ako prvý nebezpečne Böving, ale prestrelil. O pár minút neskôr však Wind obral o loptu Kankavu, zľava poslal center do šestnástky a po sklepnutí Haraldssona poslal Höjlund loptu za Chovana - 2:0. Tréner Slovana poslal do hry dvoch čerstvých krídelníkov, ale Kodaň už mala zápas pevne v rukách a po rýchlom protiútoku mohol pridať Haraldsson tretí gól. Slovanu nepomohli ani ďalšie striedania a po bezkrvnom výkone sa s EKL rozlúčil.

 

Slovan zakončil účinkovanie v skupine so ziskom ôsmich bodov. V oboch zápasoch zdolal gibraltárskeho majstra, s PAOK v oboch dueloch remizoval a s Kodaňou dvakrát prehral.

 

Mourinhov Rím si nakoniec vybojoval 1. miesto v skupine C

Výsledky AS Rímu v EKL mali poriadne kolísavú podobu a do Bulharska cestovali Mourinhovi zverenci s jasnou úlohou, a to zdolať CSKA Sofiu. Našťastie sa to Rímu podarilo a súpera zdolali výsledkom 3:2 a Bodo/Glimt, ktoré zaváhalo na pôde Zorye tak nedokázalo využiť možnosť umiestniť sa nad talianskym veľkoklubom.

 

Rím počas celého zápasu dominoval a dostal sa do vedenia 3:0, dvakrát sa presadil Angličan Abraham a jedným gólom prispel druhý útočník Mayoral. Záver zápasu bol poriadne hektický, keď sa Sofia dokázala dvakrát presadiť a bola blízko vyrovnaniu, no Rím dokázal svoj náskok udržať a nakoniec zdolal Sofiu 3:2.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies