Bývalá kapitánka slovenskej florbalovej reprezentácie Ferenčíková ukončila kariéru

NETKY.SK • 24 Apríl 2023, 14:11 • 2 min
Bývalá kapitánka slovenskej florbalovej reprezentácie Ferenčíková ukončila kariéru

BRATISLAVA - Dlhoročná slovenská florbalová reprezentantka Denisa Ferenčíková ukončuje svoju kariérou. Ferenčíková odohrala za národný tím 101 zápasov a zaradila sa do slovenskej florbalovej Siene slávy.

slovakia

left justify in out

Slovenska Denisa Ferenčíková udala bodku za aktívnou kariérou. Bývalá kapitánka ženskej reprezentácie tak urobila po zápase českého Superfinále. Ferenčíková odohrala za národný tím 101 zápasov a spoločne s Lukášom Řezaninom sa zaradila do slovenskej florbalovej Siene slávy.

 

Ferenčíkovej materským klubom bol FBK Tvrdošín, od roku 2010 pôsobila vo Vítkoviciach, s ktorými získala v Česku päť majstrovských titulov. Spoločne s reprezentačnou spoluhráčkou Michaelou Šponiarovou tak vyrovnali zápis ich bývalej tímovej kolegyne Veroniky Třineckej. Ferenčíková sa stala zároveň prvou hráčkou v histórii českého Superfinále, ktorá si v ňom zahrala rekordných sedemkrát. Pôsobenie vo Vítkoviciach prerušila len raz a to v sezóne 2018/2019, keď si zahrala vo Fínsku za Classic Tampere.

 

S reprezentačným dresom sa rozlúčila na MS vo švédskej Uppsale v zápase o 5. miesto proti Poľsku. V reprezentačnom A-tíme strelila 72 gólov a pridala 60 asistencií. Najväčší reprezentačný úspech, na ktorý bude spomínať do konca života, bolo 5. miesto na domácich MS v Bratislave a štvrťfinále proti Fínsku. "Nikdy nezabudnem na štvrťfinálový zápas proti Fínkam na majstrovstvách sveta 2017 v Bratislave. Vtedy sme boli asi najbližšie k postupu do semifinále," uviedla Ferenčíková pre webstránku Slovenského zväzu florbalu (SZFB).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies