V celoplošnom testovaní strana SaS nevidí veľký význam. Liberáli tvrdia, že o tomto dohoda na vláde nepadla

NETKY.SK • 12 Január 2021, 19:19 • 2 min
V celoplošnom testovaní strana SaS nevidí veľký význam. Liberáli tvrdia, že o tomto dohoda na vláde nepadla

BRATISLAVA - Verzia celoplošného testovania na vláde dohodnutá nebola. Strana SaS presadzuje pretestovanie občanov v najviac zamorených okresoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedla to v relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo predsedníčka výboru NR SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS). Dodala, že považuje za nešťastné, že to premiér takto odkomunikoval.

 

Liberáli preferujú regionálne testovanie

Strana SaS podľa nej nemá problém so širokoplošným testovaním, avšak požaduje, aby bolo regionálne. SaS podľa predsedníčky zdravotníckeho výboru na vláde navrhovala, aby sa plošné testovanie robilo len v regiónoch, kde je epidemická situácia najhoršia.

 

img


Na pondelňajšom rokovaní vlády sa podľa Cigánikovej dohodli ministri len na tom, že treba plošne niečo robiť.

 

"Od SaS zaznela požiadavka na zvýšenie počtu mobilných odberových miest a zároveň požiadavka, aby výtery mohli robiť po zaškolení a absolvovaní praxe aj nezdravotníci, aby mobilných odberových miest mohlo byť viac," dodala.

 

Prečítajte si tiež: Situácia na Slovensku je kritická! Vláda uvažuje o ďalšom celoplošnom testovaní

 

Vláda sa na celoplošnom testovaní nedohodla
V stanovisku, ktoré podvečer zaslala strana SaS, potvrdil slová Jany Bittó Cigánikovej aj minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík. Ten rovnako tvrdí, že sa v pondelok na vláde nedohodlo nič konkrétne v súvislosti s celoplošným testovaním.

 

"Predbežne súhlasíme s tým, že by bolo plošné testovanie najbližší víkend v najviac zamorených okresoch. V celoplošnom testovaní na území celého Slovenska však nevidíme žiaden zmysel, ale naopak v ňom vidíme mrhanie personálnymi, organizačnými a materiálnymi zdrojmi," uviedol Sulík.

 

img

V súčasnosti nastavené opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu sú síce prísne, avšak zdá sa, že nebudú stačiť. Po pondelkovom rokovaní vlády to povedal minister zdravotníctva SR Marek Krajčí.

 

Preto prichádza do úvahy opäť riešenie v podobe celoplošného testovania. Situácia na Slovensku je podľa ministra zdravotníctva veľmi vážna, až kritická.

 

Mohlo by vás zaujímať: Celoplošné testovanie v Nitre odhalilo takmer tisíc nakazených, v Košiciach sa COVID-19 potvrdil u bezmála 900 osôb



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies