Británia láme rekordy v úmrtnosti na nový koronavírus, v krajine ochoreniu podľahlo viac ako 50 tisíc ľudí

NETKY.SK • 12 November 2020, 09:39 • 2 min
Británia láme rekordy v úmrtnosti na nový koronavírus, v krajine ochoreniu podľahlo viac ako 50 tisíc ľudí

LONDÝN - Veľká Británia sa v stredu stala piatou krajinou sveta, v ktorej počet obetí koronavírusu prekročil hranicu 50-tisíc.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na základe údajo, ktoré zverejnila britská vláda v krajine za stredu v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 595 ľudí, čo bol najvyšší denný prírastok obetí na koronavírus od začiatku pandémie.

 

Celkový počet úmrtí stúpol na 50 365. Británia sa tak po USA, Brazílii, Indii a Mexiku stala ďalšou krajinou s viac ako 50-tisíc obeťami pandémie.

 

V krajine bol vyhlásený lockdown
Podobne ako aj iné európske štáty Veľká Británia zažíva opätovný rast počtu nákaz a v uplynulých týždňoch prijala nové reštrikcie s cieľom zastaviť šírenie infekcie. V Anglicku sa v súčasnosti uplatňuje druhý lockdown, ktorý má trvať do 2. decembra.

 

Súvisiaci článok: Vakcína proti koronavírusu pod vianočný stromček?

Po správe o tom, že počet úmrtí prekročil hranicu 50-tisíc, britský premiér Boris Johnson uviedol, že krajina je lepšie vybavená na to, aby riešila ohniská epidémie, ako bola počas prvej vlny na jar, kedy v Británii na koronavírus zomrelo viac ako 40-tisíc ľudí. Okrem perspektívy príchodu vakcín v najbližších mesiacoch Johnson poukázal na rozsiahlejšie testovanie.

 

img

 

Pošet obetí bude pribúdať

Britská vláda v stredu uviedla, že za uplynulý deň sa laboratóriám podarilo identifikovať ďalších 22 950 prípadov nákazy. Zdá sa však, že počet nových prípadov sa stabilizuje alebo minimálne rastie pomalšie.

 

Väčšina vedcov ale očakáva, že počet hospitalizovaných a umierajúcich bude ešte niekoľko týždňov rásť, hoci počet potvrdených infekcií začne klesať.

 

Prečítajte si tiež: V meste Beatles sa inšpirovali Slovenskom, spustili celoplošné testovanie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies