Slovnaft otvára od septembra pre verejnosť plaváreň vo Vlčom hrdle v Bratislave

NETKY.SK • 29 August 2023, 16:00 • 2 min
Slovnaft otvára od septembra pre verejnosť plaváreň vo Vlčom hrdle v Bratislave

BRATISLAVA - Spoločnosť Slovnaft otvára pilotne od septembra pre verejnosť plaváreň vo Vlčom hrdle v Bratislave. Obyvateľom bude k dispozícii počas víkendov, cez týždeň ju budú môcť využívať okolité školy na plavecké výcviky. Do konca roka je naplánovaná aj rozsiahla rekonštrukcia vzduchotechniky plavárne, informoval hovorca spoločnosti Anton Molnár.

slovakia

left justify in out

"Po viacerých rozhovoroch s predstaviteľmi okolitých samospráv a dotazoch obyvateľov z okolia rafinérie sme sa rozhodli plaváreň v 50. roku jej prevádzky sprístupniť aj verejnosti," skonštatoval Molnár. K tomuto kroku pristupuje pre nedostatok krytých bazénov v hlavnom meste. Vyjsť chce tiež v ústrety aj občanom v okolitých mestských častiach Podunajské Biskupice, Vrakuňa či Ružinov i priľahlých obcí Rovinka alebo Dunajská Lužná, kde je obmedzený prístup k verejným krytým plaveckým bazénom.

 

Plaváreň sa nachádza v blízkosti autobusovej stanice Vlčie hrdlo, návštevníci, môžu zaparkovať priamo pred plavárňou. Otvorená pre verejnosť bude bývať v sobotu a v nedeľu od 10.00 do 19.00 h, a to aj počas sviatkov, keď pripadnú na víkendové dni. Bazén s dĺžkou 25 metrov bude k dispozícii od 2. septembra. Krytú plaváreň prevádzkuje spoločnosť od roku 1973. V minulosti slúžila najmä pre študentov Stredného odborného učilišťa - Slovnaft, v súčasnosti primárne pre zamestnancov spoločnosti, ale prenajímaná je aj tretím stranám, firmám či plaveckým školám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: TASR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies