Budú sa konať najväčšie európske festivaly aj napriek pandémii?

NETKY.SK • 14 Apríl 2020, 17:53 • 2 min
Budú sa konať najväčšie európske festivaly aj napriek pandémii?

Šírenie koronavírusu spôsobilo, že sa celý svet akoby zastavil. V mnohých krajinách je obmedzený voľný pohyb, zatvorené sú aj obchody a verejné zhromažďovanie je tabu. Ako to však vyzerá s festivalmi? Budú sa konať v normálnom termíne, ak vôbec?

slovakia

left justify in out

Hudobný priemysel a celkovo umenie patrí medzi ťažko postihnuté odvetvia. Organizátori akcií, koncertov a festivalov musia akceptovať nariadenia vlády a v niektorých prípadoch sú nútení festivaly úplne zrušiť. Ako to vyzerá s najznámejšími európskymi festivalmi?

 

Primavera Sound, Španielsko

Festival Primavera Sound bol z dôvodu kritickej situácii v Španielsku preložený na september. Práve Španielsko patrí medzi najviac postihnuté krajiny, preto boli organizátori nútení vybrať iný termín. Podľa aktuálnych informácií by sa mal konať 3. až 5. septembra, pričom organizátori vyzdvihli, že nebudú schopný preplatiť cenu lístka v prípade, že sa niekto nebude môcť v nový termín festivalu zúčastniť.

 

Love International, Chorvátsko

Chorvátsky festival by sa mal konať v pôvodnom termíne, a to 18. marca 2020. Na Twittri informovali, že situáciu v krajine budú monitorovať a o prípadných zmenách informovať.

 

 

Meadow in the Mountains, Bulharsko

Tento festival elektronickej hudby sa bohužiaľ tento rok konať nebude. Festival preložili na Júl 2021.

 

Tomorrowland, Belgicko

Najznámejší párty festival Tomorrowland by sa tento rok mal konať. Organizátor uverejnil na oficiálnej stránke festivalu, že prípravy zatiaľ prebiehajú bez obmedzení. Organizátor tiež vyzdvihol, že zdravie jeho návštevníkov, ale aj interpretov je pre nich nesmierne dôležité, preto budú dodržiavať všetky bezpečnostné podmienky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tomorrowland (@tomorrowland),

 

Sziget Festival, Maďarsko

Na svojej facebookovej stránke informoval festival o tom, že by napriek pandémii mal prebehnúť. Sziget by sa mal konať v stanovenom termíne, a to od 5. augusta do 11. augusta.

 

Pohoda Festival, Slovensko

definitívnom osude festivalu sa rozhodlo dnes, 15. apríla. Obľúbený festival Slovákov bude presunutý na rok 2021, pričom sa tento rok premení na Pohoda In the Air. Všetky zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

POHODA 2020 SA ZMENÍ NA POHODA IN THE AIR, NAPLNO SA UVIDÍME V ROKU 2021 (for English scroll down). Dvadsiaty štvrtý ročník Pohody sa presúva o rok. Pohoda 2020 sa tak v tradičnej podobe neuskutoční, nahradí ju Pohoda In the Air. Naživo sa na trenčianskom letisku stretneme až 8. – 10. júla v roku 2021. Všetky vstupenky z tohto roka ostávajú v platnosti. Zároveň tým, ktorí to potrebujú, garantujeme vrátenie plnej sumy za lístok. Úžasná atmosféra živého stretnutia nám bude veľmi chýbať, rovnako ako pozitívna energia, ktorá na letisku ostáva po festivale. Sme ale optimisti, a preto veríme, že si zameškané vynahradíme v budúcnosti s ešte väčšou radosťou. Mnohé mená z tohto ročníka budú s istotou hrať aj v roku 2021. Prvými opätovne potvrdenými umelcami sú: The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, Archive, black midi, Shame, Kokoroko, Marina Satti & Fonés, Black Country, New Road, Bazzookas, Wooze, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, PENGSHUi, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, Space Lady, Malox, Crack Cloud, Murman Tsuladze, Shht, PoiL a Trupa Trupa... Dovidenia 8. – 10. júla 2021 na trenčianskom letisku na dvadsiatom štvrtom ročníku Pohody. #ZachovajmePohodu #KeepPohodaAndCarryOn #Pohoda20-21 #Pohoda20→21 EN: POHODA 2020 WILL CHANGE TO POHODA IN THE AIR, WE’RE LOOKING FORWARD TO SEEING YOU IN 2021 The twenty-fourth edition of Pohoda is postponed by a year. Pohoda 2020 will thus not take place in its traditional form, it will be replaced by Pohoda in the Air. We will see one another at the Trenčín airport on 8 – 10 July, 2021. All tickets from this year remain valid. At the same time, we guarantee those who need it a full refund of the ticket. We will miss the amazing atmosphere of the live gathering, as well as the positive energy that remains at the airport after the festival. However, we are optimists and therefore we believe that we will make up for the missed with even greater joy in the future. See you on 8th – 10th July 2021 at the Trenčín airport at the twenty-fourth year of Pohoda. #KeepPohodaAndCarryOn #Pohoda20-21 #Pohoda20→21

Príspevok, ktorý zdieľa PohodaFestival (@pohodafestival),

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies