Prevoz 391-kilogramovej ženy do francúzskej nemocnice zaisťovalo asi 50 ľudí

NETKY.SK • 11 Máj 2023, 10:30 • 2 min
Prevoz 391-kilogramovej ženy do francúzskej nemocnice zaisťovalo asi 50 ľudí

PARÍŽ - Záchranné zložky na severovýchode Francúzska v stredu podnikli logisticky náročnú operáciu, keď z bytu evakuovali 391 kilogramov vážiacu ženu, ktorej zdravotný stav si vyžadoval prevoz do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Ako vo štvrtok informovala agentúra AFP, evakuovanou bola Američanka, ktorá v meste Stenay pri hraniciach Belgicka s Luxemburskom žije už asi 20 rokov. Lekársku starostlivosť doteraz odmietala, dodala televízia France 3. Prípravy záchranných zložiek na jej prevoz do nemocnice trvali asi tri mesiace. Podľa miestnych úradov šlo o prvú takto komplikovanú záchrannú akciu vo Francúzsku: okrem zdravotných sestier a lekárov sa na nej podieľalo desať príslušníkov žandarmérie a 40 hasičov vrátane niektorých z jednotky špecializujúcej sa na záchranné operácie v nebezpečnom prostredí (GRIMP), ako aj bariatrická sanitka, špeciálne vybavená pre ľudí s nadváhou, ktorú zapožičali z Belgicka.

 

Prevoz do nemocnice si vyžiadal vybúranie viacerých priečok v ženinom byte i demontáž podlahy, aby ju bolo možné evakuovať cez okno na prízemí. Na časť dňa bol zakázaný prístup do niektorých ulíc v okolí miesta zásahu. "Evakuácia sa uskutočnila od 13.30 h do 14.30 h," uviedla prefektúra departementu Meuse. Pacientku napokon preložili do sanitky a previezli na pohotovosť v meste Nancy, kde bola neskôr hospitalizovaná. Podobná evakuácia sa uskutočnila aj v decembri 2020 v Perpignane, pripomenula televízna stanica France 3 Lorraine. Päťdesiatročného muža, ktorý "mal takmer 300 kilogramov", museli z jeho domu vytiahnuť pomocou žeriavu. Hospitalizácia mu podľa médií zachránila život. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies