V areáli ZŠ L. Novomeského v Košiciach otvorili novú nafukovaciu atletickú halu

NETKY.SK • 19 Január 2023, 18:00 • 2 min
V areáli ZŠ L. Novomeského v Košiciach otvorili novú nafukovaciu atletickú halu

KOŠICE - V areáli Základnej školy (ZŠ) Laca Novomeského v Košiciach v stredu (18. 1.) slávnostne otvorili dvojplášťovú nafukovaciu halu pre atletiku, určenú prevažne pre talentovanú mládež v metropole východu.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke s tým, že hala vyrástla ešte vlani na jeseň na bývalom hokejbalovom ihrisku vo vnútri zrekonštruovaného 250-metrového školského oválu. Trénuje sa v nej už niekoľko týždňov. Hala nebude slúžiť len na tréningy atletiky, ale zašportujú si v nej aj žiaci školy počas telesnej výchovy. Mesto do jej výstavby investovalo 420.000 eur. Atletický klub poskytol na vybavenie 80.000 eur, prispel k nemu aj Slovenský atletický zväz.

 

 

img

 

Hala ponúka desať súťažných dráh a ďalších sedem tréningových dráh, sektory na skok do diaľky, trojskok, skok o žrdi, skok do výšky a vrh guľou. K dispozícii je 55 metrov dlhá šprintérska rovinka. Vzduch sa v hale vymení za necelú hodinu a vykúrená je približne za 90 minút. Ide o súčasť pripravovanej Atletickej akadémie na uvedenej ZŠ, ktorá vzniká ako spoločný projekt mesta s občianskym združením a športovým klubom Atletika Košice. "Je špecifická tým, že nemá bežecký ovál, ale na druhej strane má skokanskú rampu a až 17 dráh, z ktorých až desať sa dá využiť na šprintérske súťaže. Súčasne s halou vznikol aj vonkajší regulárny sektor na skok do diaľky a vrh guľou, v lete doplníme aj sektor na skok do výšky. V jednom momente tam bude môcť trénovať až 50 atlétov v dvoch až štyroch skupinách," uviedol zakladateľ klubu Stanislav Návesňák s tým, že po 39 rokoch tak bude možné v Košiciach zorganizovať aj halové atletické preteky.

 

 

img

 

Podľa primátora Jaroslava Polačeka dostala košická atletika touto halou nový impulz a mesto ďalší chýbajúci článok športovej infraštruktúry. Podobná nafukovacia atletická hala stála v Košiciach naposledy v 80. rokoch minulého storočia vo Všešportovom areáli na Alejovej ulici. Košickí atléti po skončení jej prevádzky prišli o športový stánok a možnosť tréningov najmä počas zimných mesiacov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies