Bratislavské letisko má záujem o otvorenie spojenia so SAE

NETKY.SK • 23 August 2013, 16:43 • 2 min
Bratislavské letisko má záujem o otvorenie spojenia so SAE

BRATISLAVA - Otvorenie pravidelného leteckého spojenia so Spojenými arabskými emirátmi (SAE) patrí medzi priority bratislavského letiska. V túto chvíľu však nemôže najväčšie domáce letisko potvrdiť informáciu, že by sa konali akékoľvek oficiálne rokovania s leteckou spoločnosťou Etihad Airways z emirátov. Snahou letiska je zabezpečiť prepojenie s významnými leteckými uzlami.

slovakia

left justify in out

Etihad Airways patrí medzi významné svetové letecké spoločnosti. "Pokiaľ by svoju sieť liniek obsluhovala aj z Letiska Bratislava, znamenalo by to zvýšenie povedomia o letisku a jeho prestíže a zároveň napojenie na sieť liniek dopravcu," informovala v piatok agentúru SITA Dana Madunická z bratislavského letiska. Popri tom by sa podľa nej zvýšili možnosti leteckých spojení pre cestujúcich, ktorí začínajú svoj let v Bratislave, a to najmä do oblasti Blízkeho, Stredného a Ďalekého východu. "Pokiaľ by sa na bratislavskom letisku spoločnosť Etihad Airways rozhodla zriadiť bázu pre svoje lietadlá, znamenalo by to okamžité zvýšenie počtu prepravených cestujúcich, teda aj silný ekonomický efekt pre bratislavské letisko," dodala Madunická.

Vedenie Letiska Bratislava tvrdí, že vyvíja maximálne možné úsilie, aby zaistilo ďalší rozvoj siete leteckých spojení z a do Bratislavy. Uskutočňuje preto množstvo rokovaní, ktoré by viedli k realizácii tohto cieľa. Stretnutia sa podľa Madunickej uskutočňujú s tradičnými leteckými dopravcami, ale aj s nízkonákladovými a regionálnymi spoločnosťami.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,428 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, keď Fond národného majetku SR spravuje 50,30 % akcií a Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR 49,70 % akcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies