Boston otočil zápas, Koivu zaznamenal 700 bodov v NHL

NETKY.SK • 2 December 2019, 08:51 • 2 min
Boston otočil zápas, Koivu zaznamenal 700 bodov v NHL

USA/KANADA - Šnúra víťazných zápasov Bostonu sa natiahla už na číslo 7. V nočnom zápase proti Montrealu to bol súboj aj našich Slovákov.

slovakia

left justify in out

Situácia sa pritom pre Boston nevyvíjala vôbec priaznivo, ale domáci dokázali otočiť skóre tromi gólmi v tretej tretine. Víťazný Davida Backesa bol jeho premiérový v sezóne, do zostavy sa vrátil po zranení, ktoré ho z hry vyradilo na mesiac. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pure elation.

Príspevok, ktorý zdieľa Boston Bruins (@nhlbruins),

 

Zdeno Chára odohral za Boston 18:35 min a mal dve strely na bránku. Útočník Montrealu Tomáš Tatar prerušil trojzápasovú sériu s aspoň jedným bodom, počas 13:46 min vyslal na bránku súpera dve strely. Montreal je naďalej v kríze, prehral ôsmy duel za sebou.

 

img

 

Český hokejista David Pastrňák potvrdil post lídra tabuľky strelcov svojim 25. zásahom. Raska prekonal iba Joel Armia na začiatku  zápasu. "Ak mám byť úprimný, Montreal má veľmi kvalitný tím. Hrajú skutočne rýchly hokej, aj dnes hrali výborne. No my sme sa držali plánu, na vstrelenie minimálne jedného gólu sme si verili. Nakoniec sme skórovali v tretej tretine trikrát," zhodnotil duel Pastrňák.

 

 

Hviezdou večera v zápase Minnesoty proti Dallasu bol fínsky útočník domácich Mikko Koivu, ktorý v 1000. zápase v kariére rozhodol rozstrel a asistenciou v druhej tretine dosiahol métu 700 bodov v NHL. "Celý deň som sa snažil vychutnávať tieto chvíle, užívať si zápas najviac, ako sa dalo. Samozrejme, chcel som ho vyhrať. Bol to určite výnimočný večer," vyjadril sa Koivu, ktorý je prvý hráč Minnesoty s tisíckou profiligových štartov na konte.

 

 

Slovenský obranca hostí Andrej Sekera strávil na ľade 16:49 min, prezentoval sa jednou blokovanou strelou a jedným "hitom". Dallas prehral tretí zápas v rade. Minnesota naopak natiahla šnúru s minimálne bodom na deväť duelov.

 

 

Leon Draisaitl rozhodol dvoma gólmi v kanadskom derby o triumfe Edmontonu na ľade Vancouveru 3:2. Po dve asistencie si v drese Oilers pripísali Alex Chiasson a kapitán Connor McDavid. Ten spoločne s Draisaitlom pokoril 50-bodovú métu v sezóne. McDavid vedie ligovú produktivitu s 51 bodmi (19+32), nasleduje ho Draisaitl s 50 bodmi (18+32).

 

 

Útočníci Oilers sa stali len tretím a štvrtým hráčom za 30 rokov, ktorí dokázali pokoriť 50-bodovú métu v základnej časti pred 1. decembrom. Napodobnili tým legendy Waynea Gretzkého a Maria Lemieuxa.

 

img

 

Nočné zápasy NHL:

MINNESOTA WILD – DALLAS STARS 3:2 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 33. Fiala (Koivu, Parise), 58. Parise (Fiala, Spurgeon), rozh. nájazd Koivu - 36. Klingberg (Lindell, Jamie Benn), 55. Comeau. Brankári: Stalock - Bishop.

 

BOSTON BRUINS – MONTREAL CANADIENS 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Góly: 47. Pastrňák (Bjork, Carlo), 51. Backes (Krejčí, Grzelcyk), 54. DeBrusk (Coyle) - 2. Armia. Brankári: Rask - Price.

 

VANCOUVER CANUCKS – EDMONTON OILERS 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly: 16. Boeser (Hughes, Miller), 33. Leivo (Jordie Benn, Horvat) - 10. Archibald (Nurse, McDavid), 34. Draisaitl (McDavid, Chiasson), 41. Draisaitl (Neal, Chiasson). Brankári: Markström - Koskinen.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies