PFL: Sen o milióne sa rozplynul, Pešta zaznamenal ďalšiu tvrdú prehru

NETKY.SK • 18 Jún 2022, 10:44 • 2 min
PFL: Sen o milióne sa rozplynul, Pešta zaznamenal ďalšiu tvrdú prehru

Český bojovník Viktor Pešta pred niekoľkými mesiacmi vymenil organizáciu Oktagon MMA za pôsobenie v zahraničí. Na svoje americké dobrodružstvo však zrejme nebude spomínať v najlepšom. V ďalšom súboji pod hlavičkou spoločnosti Professional Fighters League ho totiž ukončil aj druhý súper.

slovakia

left justify in out

Bývalý šampión Oktagonu v poloťažkej váhe si chcel v zámorí zaspomínať na časy svojho pôsobenia v UFC, kde kedysi bojoval ako druhý Čech v histórii. Obľúbenec fanúšikov sa v Oktagone stal držiteľom titulu, keď porazil kvôli zraneniu súpera Nemca Stephana Pütza. Promotér Novotný síce plánoval uskutočniť odvetu, zápas ale začal propagovať vo chvíli, keď ešte s Peštom nemal uzavreté detaily zmluvy. Ten sa medzitým dohodol s americkou organizáciou a dal košom aj novovzniknutému slovenskému projektu Real Fight Arena.

 

 

PFL je v Spojených štátoch stabilnou trojkou za organizáciami UFC a Bellator, pričom model je postavený na princípe sezón. Víťazi šiestich divízií získajú šeky v hodnote jedného milióna amerických dolárov podľa počtu bodov v tabuľke. Víťaz zápasu získava tri body, remíza či no-contest pridáva jeden bod, zatiaľ čo si bojovníci môžu vylepšiť skóre vďaka ukončeniu v 1. kole (3 body navyše), 2. kole (2 body navyše) alebo v 3. kole (1 bod navyše).

 

 

Pešta ale šancu na zisk tučnej odmeny už nemá ani v teoretickej rovine. Hneď v prvom zápase ho tvrdo ukončil bývalý bojovník UFC Omari Akhmedov a to isté sa podarilo aj ďalšiemu UFC veteránovi Robovi Wilkinsonovi. Austrálčan dostal Peštu od začiatku súboja pod tlak a hoci sa Čech snažil kontrovať pokusmi o takedown, jeho súper sa skvele bránil a držal súboj v postoji, kde bol Pešta pomalý.

 

 

„Loď je v prístave v bezpečí, ale lode sa nestavajú na to, aby boli v prístave,“ reagoval tak trochu filozoficky na ďalšiu tvrdú prehru. Treba zdôrazniť, že rodák z Příbramu narazil hneď v úvode na dvoch najlepších fighterov sezóny, ani v jednom z dvoch zápasov sa však nedokázal dostať do hry a zdá sa, že mu štýl boja v PFL nevyhovuje. Wilkinson a Akhmedov majú na konte 11 bodov za ukončenia v 1. a 2. kole a spoločne s Carlosom Juniorom a Montom postupujú do play-off.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies