Maja Velšicová sa definitívne rozlúčila s jedným synom, teraz sa bojí o druhého

NETKY.SK • 23 September 2021, 14:21 • 2 min
Maja Velšicová sa definitívne rozlúčila s jedným synom, teraz sa bojí o druhého

V jednej z bratislavských reštaurácií sa herečka, speváčka a moderátorka Maja Velšicová v utorok 21. septembra 2021 definitívne rozlúčila so svojím zosnulým synom Borisom, ktorý zomrel nedávno ako 57-ročný na infarkt v USA, kde dlhodobo žil.

slovakia

left justify in out

Po privítaní hostí, všetkých menovite predstavila, ospravedlnila rodinu Vančíkových, ktorá mala prísť tiež. Žiaľ, vnuk, ktorý sa stretol s infikovaným človekom, mal príznaky covidu a nechceli riskovať, že nakazí aj ostatných. A potom spomínala na Borisa.

 

img

 

Zmierená

Boris Slivka si  zahral s Petrou Vančíkovou v seriáli Chlapci a chlapi, ale okrem roly vo filme ich spájala aj láska v súkromí, ktorá trvala až do Borisovej emigrácie. Jeho mama spomenula aj to, ako museli Borisov odchod do USA tajiť, lebo inak by sa seriál  vôbec nedostal na televízne obrazovky. Zároveň v úvodnej reči vybrala z vrecúška, ktoré mala na krku, trochu synovho popola a prezradila, že sa síce bála mať ho pri sebe, ale teraz cíti, že syn je neustále s ňou. Inšpirovala ju nevesta Hanka, ktorá si z neho dala urobiť prívesok náhrdelníka. Tá priletela z USA, aby v sobotu 18. septembra 2021, za účasti najbližších, vložili popol do hrobu na Vrakuňskom cintoríne k pozostatkom manžela Michala Slivku, ktorý zomrel 15. októbra 2007. V príhovore, už s odchodom syna zmierená matka, pokračovala.

 

Súvisiaci článok: Maja Velšicová po nečakanej smrti syna: Ako sa toto dá prežiť?!

 

„Myslela som si, že ma obíde to, aby som pocítila tú najkrutejšou bolesť, ktorú môže matka pocítiť. Vždy som hovorila, že ľutujem matky, ktoré prežijú svoje deti, vtedy som však nevedela, že budem jednou z nich.  Zmierila som sa s tým,  nič sa nedá robiť, môžem sa hádzať o zem, alebo si poviem, ty, môj, odíď v pokoji, nech tvoja duša nájde vyrovnanie a pokoj. Som rada, že ste  dnes prišli a pomohli mi prežiť tie najťažšie chvíle, už začínam byť trochu spokojnejšia. Pripime si na zdravie!“

 

Dlhoročná priateľka, herečka Eva Landlová, priniesla Maji Velšicovej okrem anjela, ktorý jej má dávať silu, aj pozdrav od vdovy po Ivanovi Krajíčkovi a jej synov.

 

img

 

Zrútený svet druhého syna Mária

Maja Velšicová ukázala svoju silu, keď sa dokázala  usmievať na priateľov, ktorí s ňou cítia, či už sú to výtvarníčka  Zuzana Andelová a jej matka Edita Andelová. Maja prezradila, že práve Edita Andelová je osoba, ktorá jej roky pomáha napríklad pretrieďovať šatník, pretože ona sama sa vecí nedokáže len tak zbaviť. Edita príde a rozhodne, ktoré áno a ktoré už nie.

 

img

 

Napriek bolesti sa Maja Velšicová rozhodla naďalej pracovať, čo mierne vyhadzuje z rytmu aj prítomného profesora Viliama Fischera,  ktorý sa stará o jej srdiečko. Herečka má totiž za sebou dve prekonané srdcové príhody a hoci jej srdce pracuje na polovičný výkon, nevzdáva sa a hovorí, že by ju zabila nečinnosť, nie práca. Srdiečko má oslabené aj jej druhý syn Mário (53), ktorý podstupuje operačný zákrok v piatok 24. septembra.

 

img

 

K smrti svojho brata povedal exkluzívne pre Netky: „Jeho odchodom sa mi zrútil svet. Niekoľko rokov sme na diaľku budovali spoločnú budúcnosť v USA, pretože ja som roky pracoval pre korporácie a mal som pocit, že nastal čas pracovať pre seba. Moju dcéru prijali na univerzitu vo Washingtone, mali sme o pár dní odlietať, žiaľ, všetko sa zastavilo, posunulo na neurčito. Idem na tú operáciu a v aktuálnej situácii predsa nemôžem nechať mamu samú a len tak odísť. Sám neviem, čo a ako bude ďalej.“

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona