Belgická prokuratúra po útokoch v Bruseli obvinila troch mužov z terorizmu

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 15:28 • 2 min
Belgická prokuratúra po útokoch v Bruseli obvinila troch mužov z terorizmu

BRUSEL - Belgická federálna prokuratúra oznámila dnes vznesenie obvinení z terorizmu voči trom osobám, medzi ktorými je zrejme aj muž označený belgickými médiami za jedného z aktérov utorňajšieho bombového útoku na letisku v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Obvinený identifikovaný prokuratúrou ako Faycal C. by sa mal zodpovedať zo zapojenia do činnosti teroristickej skupiny, teroristickej vraždy a pokusu o teroristickú vraždu, informuje agentúra Reuters. Belgické médiá predtým uviedli, že doposiaľ neznámym mužom, ktorého zachytili bezpečnostné kamery na letisku, ako sprevádza dvojicu samovražedných útočníkov, je novinár na voľnej nohe Faycal Cheffou. Polícia ho údajne zatkla už v noci zo štvrtka na piatok.

 

Podľa vyhlásenia prokuratúry vyšetrovatelia vykonali prehliadku v byte tejto osoby, nenašli však nijaké zbrane alebo výbušniny.

 

Mená ďalších dvoch obvinených z terorizmu zverejnil v podobe Aboubakar A. a Rabah N. Prokuratúra v súvislosti s bruselskými útokmi oznámila taktiež o zadržiavaní podozrivého Abderamana A., ktorý by mal stráviť v cele ďalších 24 hodín. Iného muža, identifikovaného ako Tawfika A., po piatkovom zadržaní a vypočutí prepustili na slobodu.

Rabah N. bol hľadaný v súvislosti s policajným zásahom, ktorý sa uskutočnil tento týždeň vo Francúzsku a vďaka ktorému sa podľa tamojších orgánov podarilo prekaziť plán útoku.

 

Utorňajšie bombové útoky na bruselskom letisku Zaventem a stanici metra Maelbeek/Maalbeek si vyžiadali dokopy 31 obetí na životoch a približne 300 zranených.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies