Moderátor BBC dostal za nemiestnu poznámku na margo kráľovského syna výpoveď

NETKY.SK • 10 Máj 2019, 12:10 • 2 min
Moderátor BBC dostal za nemiestnu poznámku na margo kráľovského syna výpoveď

Aj humor má svoje hranice, týmto však boli mnohonásobne prekročené.

slovakia

left justify in out

Hádam nikomu z nás neunikla informácia, že vojvodkyni Meghan sa v pondelok ráno narodil syn. Médiá pozorne sledujú dianie v kráľovskej rodine a ujsť si, samozrejme, nenechali ani moment, kedy Meghan a Harry svoje prvé dieťatko predstavili verejnosti. Upierali sa na nich pri tom zraky celého sveta. Dávka absolútnej ignorancie však na seba nenechala dlho čakať, no čo je prekvapivé, vyšla práve z Británie, dokonca z uznávanej verejnoprávnej rozhlasovej stanice BBC.

 

Známy moderátor stanice BBC Radio 5 Danny Baker to absolútne neodhadol a na svoj Twitter pridal mimoriadne urážlivý príspevok. Novorodeniatko v ňom prirovnal k cirkusovej opici. Verejnosť ho za to okamžite odsúdila a nazvala ho rasistom, nakoľko sa takýto „komentár“ javil ako evidentná narážka na afroamerické korene Meghan Markle. Baker bol krátko na to z BBC prepustený.

 

img

 

BBC konanie svojho, už bývalého, zamestnanca komentovala takto: „Bola to závažná chyba v úsudku, ktorá ide proti našim hodnotám, ktoré ako stanica vyznávame. Danny je skvelý moderátor, ale svoju pravidelnú šou u nás už vysielať nebude,“ vyjadril sa hovorca.

 

img

 

O ospravedlnenie sa niekoľkokrát pokúšal aj samotný Baker, avšak ťažko pochopiť, ako sa mohlo stať, že mu očividná nevhodnosť podobného „porovnávania“ nepripadala absolútne irelevantná. Vraj si neuvedomil, že jeho príspevok by mohol pôsobiť rasisticky. Ak by aj nepôsobil, pripodobniť kráľovské dieťa k cirkusovej opici je rozhodne za hranicami etiky, tobôž v takej tradičnej krajine, akou Veľká Británia je.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies